ΒASKET LEAGUE
Πρωταθλητής για 37η φορά ο ΠΑΟ
Τετάρτη 19 Ιούνη 2019

Eurokinissi

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής, φτάνοντας στον 37ο τίτλο στην ιστορία του
Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και 37η συνολικά στέφθηκε ο Παναθηναϊκός, νικώντας 111-77 τον Προμηθέα Πάτρας στο ΟΑΚΑ, στον τρίτο τελικό της Basket League, και κάνοντας το 3-0 στη σειρά. Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν το νταμπλ για φέτος, καθώς είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ το συνολικό +72 έναντι του Προμηθέα αποτελεί ρεκόρ διαφοράς στην ιστορία των τελικών, ξεπερνώντας το +50 που είχε πετύχει πάλι ο Παναθηναϊκός, το 2004, επί του Αμαρουσίου.

Οσο για τον Προμηθέα, παρά τις τρεις ήττες η παρουσία του στους τελικούς αποτελεί αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Πάτρας, η οποία έγινε η πρώτη επαρχιακή που κατάφερε κάτι τέτοιο.

Στον Παναθηναϊκό πλέον μπαίνει επί τάπητος ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν, με πρώτο στόχο την επιστροφή στις διακρίσεις στην Ευρωλίγκα. Η διοίκηση έχει κάνει πρόταση ανανέωσης στον Ρικ Πιτίνο, κρίνοντας άκρως επιτυχημένο το έργο του στην τεχνική ηγεσία από τα μέσα της σεζόν όταν και ανέλαβε, σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα. Ο Αμερικανός κόουτς, που βρίσκεται στις ΗΠΑ, αναμένεται τις επόμενες μέρες να δώσει την απάντησή του.

Ανεξαρτήτως προπονητή πάντως προχωράει ο σχεδιασμός για το ρόστερ της ομάδας, με τον Αμερικανό Τζέικομπ Γουάιλι της Γκραν Κανάρια να φέρεται ως η πρώτη κλεισμένη μεταγραφή για τους «πράσινους».

Στην 3η θέση η ΑΕΚ

Με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη φετινή Basket League η ΑΕΚ, νικώντας 83-82 το Περιστέρι εκτός έδρας στον τέταρτο αγώνα της σειράς του μικρών τελικών και κάνοντας το 3-1 στη σειρά. Ο απολογισμός της χρονιάς για την «Ενωση» είναι γλυκόπικρος, καθώς η μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του Διηπειρωτικού Κυπέλλου στη Βραζιλία συνοδεύτηκε με αποτυχίες σε Ελλάδα (αποκλεισμοί σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) και Ευρώπη (αποκλεισμός από το Φάιναλ 4 του Champions League).

Η επόμενη μέρα βρήκε την ΑΕΚ να λύνει τη συνεργασία της με τον Ιταλό κόουτς Λούκα Μπάνκι και να συμφωνεί με τον πρώην κόουτς του ΠΑΟΚ Ηλία Παπαθεοδώρου για την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να πάρουν σειρά τα μεταγραφικά.