ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΣΙΔΕΝΟΡ
Κλιμακώνουν τον αγώνα απέναντι στους εργοδοτικούς εκβιασμούς
Τετάρτη 19 Ιούνη 2019

Από τη χτεσινή νέα στάση εργασίας
Με κλιμάκωση του αγώνα και νέες στάσεις εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και την απειλή να τους στείλει σε διαθεσιμότητα για δυόμισι βδομάδες.

Οι εργαζόμενοι για δεύτερη βδομάδα δίνουν τη μάχη με στάσεις εργασίας, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις και παροχές, στην κατεύθυνση ανάκτησης των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Μεταξύ άλλων, απαιτούν: Αύξηση σε όλους 6% τον πρώτο χρόνο και 8% τον δεύτερο. Επίδομα βάρδιας 130 ευρώ. Ικανοποιητικό μισθό για τους νεοεισερχόμενους. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Στη ΣΙΔΕΝΟΡ απασχολούνται περίπου 280 εργαζόμενοι και το τελευταίο διάστημα επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με συμβασιούχους (περίπου 70) που τους αμείβει με τον κατώτατο μισθό και εργολαβικούς που δουλεύουν για την επιχείρηση μέσω άλλων εταιρειών του ομίλου Στασινόπουλου (ελέγχει το 55% του κλάδου του Μετάλλου στη χώρα).

Η επιχείρηση έχει επιστρέψει στην κερδοφορία από τα μέσα του 2017, όμως εξακολουθεί να αρνείται να ικανοποιήσει την απαίτηση των εργαζομένων για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις. Μάλιστα, στη χτεσινή συνάντηση που είχαν με το Σωματείο εκπρόσωποι της εργοδοσίας, επικαλούμενοι κυρίως στοιχεία από δημοσιεύματα, ισχυρίστηκαν ότι ο όμιλος Στασινόπουλου εμφανίζει ζημιές 16 εκατομμυρίων. Με βάση αυτά τα δημοσιεύματα, ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η εργοδοσία να συμφωνήσει σε αυξήσεις, αντίθετα προτίθεται να στείλει σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους του εργοστασίου της ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη, για να ξεπεράσει τη χασούρα...

Στο πλευρό των εργαζομένων, τόσο στις στάσεις εργασίας το Σαββατοκύριακο όσο και χτες το μεσημέρι, στη νέα στάση εργασίας, βρέθηκαν οι ταξικές δυνάμεις, εκπρόσωποι σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, όπως το Συνδικάτο Οικοδόμων και το ΣΕΤΕΠΕ, και η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας.

Μάχη και σε άλλους κλάδους για τις ΣΣΕ