ΚΑΒΑΛΑ
Κινητοποίηση για ανοιχτές παραλίες για το λαό

Τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης - Τοπικής Διοίκησης για ιδιωτικοποίηση της Καλαμίτσας καταγγέλλει η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ

Πέμπτη 20 Ιούνη 2019

Εξόρμηση ενάντια στα σχέδια ξεπουλήματος της ακτής Καλαμίτσας πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

Η ακτή της Καλαμίτσας, ενταγμένη στον αστικό ιστό της πόλης, είναι προσβάσιμη με την αστική συγκοινωνία και αποτελεί εδώ και δεκαετίες μια από τις ελάχιστες επιλογές αναψυχής για τις λαϊκές οικογένειες της πόλης. Είναι μια παραλία που πέρασε στη διαχείριση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) ενώ, παρά τις δηλώσεις και διαβεβαιώσεις, το σενάριο της ιδιωτικοποίησης είναι μπροστά.

Αυτή την προοπτική κατήγγειλαν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, έχοντας στο πλευρό τους τους λουόμενους στην παραλία. Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αναρτήθηκε πανό με σύνθημα «Οχι στην υποβάθμιση - Οχι στο ξεπούλημα της Καλαμίτσας. Ανοιχτές παραλίες δωρεάν για το λαό».

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ σημειώνει: «Οι χειρισμοί των υποθέσεων με την ΕΤΑΔ και το ΤΑΙΠΕΔ, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, από τη σημερινή διοίκηση του δήμου, αλλά και οι κινήσεις που κάνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο χιλιοπαιγμένο έργο της απαξίωσης, της εγκατάλειψης και της υποβάθμισης, ώστε να έρθει ως "σωτήρας" ο ιδιώτης επενδυτής, να πάρει τζάμπα την ακτή και να τον χρυσοπληρώνουν οι Καβαλιώτες.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει πως οι παραλίες ανήκουν στον ελληνικό λαό και για τις ανάγκες του πρέπει να αξιοποιηθούν. Η συζήτηση που γίνεται για τη διεκδίκηση της κυριότητας δεν προμηνύει κανένα καλό για τους Καβαλιώτες και στέλνει στις ελληνικές καλένδες την αντιμετώπιση της τριτοκοσμικής εγκατάλειψης.

Αυτό που απαιτείται άμεσα να γίνει, ανεξάρτητα από το ποιος έχει την ευθύνη, είναι να αντιμετωπιστεί η εγκληματική εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων τόσο της Καλαμίτσας όσο και των άλλων δημοτικών πλαζ...». Η Οργάνωση του Κόμματος καλεί το λαό της περιοχής να κάνει υπόθεσή του τη διεκδίκηση της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του.