Στάθης ΔΡΟΓΩΣΗΣ

Τραγουδοποιός, μουσικός, υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας

Σάββατο 22 Ιούνη 2019 - Κυριακή 23 Ιούνη 2019

Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος με το ΚΚΕ στην Α' Αθήνας...

Είναι μεγάλη μου τιμή που χωρίς να είμαι μέλος του Κόμματος μου ζητήθηκε να κατεβώ υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές.

Ξέρω ότι τα μέλη του Κόμματος δουλεύουν ασταμάτητα σε μια μεγάλης διάρκειας προεκλογική περίοδο (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και τώρα εθνικές εκλογές) και εμείς που απλά είμαστε υποψήφιοι έχουμε μια μεγάλη ευθύνη. Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουμε πολιτικά αυτόν τον ιστορικό οργανισμό που στηρίζει εδώ και έναν αιώνα την εργατική τάξη της χώρας μας.

Ακόμα και αν διαφωνώ σε κάποια θέματα οφείλω να πω ότι το ΚΚΕ έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα (μέσω της κοινωνικής συμμαχίας) σε όλο τον χώρο της αριστεράς. Ενα άνοιγμα ειλικρινές που στηρίχτηκε από χιλιάδες απογοητευμένους αριστερούς του κινηματικού χώρου.

Κατεβαίνω με το ΚΚΕ για να στηρίξω όλους αυτούς που βιώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Που δουλεύουν για ψίχουλα 11 - 12 ώρες τη μέρα. Που δεν ασφαλίζονται σωστά. Που τους κλέβουν τα ένσημα. Που τους βάζουν να δουλεύουν στις αργίες παράνομα.

Κατεβαίνω με το ΚΚΕ στην Α' Αθηνών, στην πόλη μου, η οποία δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια κρίσης έχει φτωχοποιηθεί εφιαλτικά. Στατιστικά στοιχεία από το δήμο δείχνουν ότι ένας στους 7 κατοίκους της Αθήνας ζήτησε δωρεάν τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα από τις δομές του δήμου. Απίστευτα μεγάλο ποσοστό. Θα μπορούσα να γράψω κι άλλους λόγους.

Κατεβαίνω με το ΚΚΕ γιατί δεν αντέχω τη λογική του ΤΙΝΑ (there is no alternative). Καταλαβαίνω ότι πολλοί πολίτες έχουν εγκλωβιστεί στο δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ. Ομως, δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά τα προγράμματά τους. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξευτελίσει τον όρο «αριστερά» και σε οικονομικό αλλά και σε αξιακό επίπεδο. Δεν έχει υπάρξει μετά τη μεταπολίτευση πιο φιλοαμερικανικό κόμμα. Αλλά και στον τομέα των δικαιωμάτων (για τα οποία οι πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούν συχνά το ΚΚΕ) ο «τρομονόμος» είναι εδώ και ο δρόμος για να φυλακιστούν άδικα και άλλα αγόρια και κορίτσια σαν την Ηριάννα είναι ανοιχτός.

Τέλος, κατεβαίνω με το ΚΚΕ διότι ξέρω ότι οι βουλευτές που θα εκλέξει δεν θα προδώσουν τους ψηφοφόρους τους. Δεν θα αλλάξουν στρατόπεδο και δεν θα δωροδοκηθούν για να ψηφίσουν ΝΑΤΟικές ή άλλες συμφωνίες.

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό πολλών αριστερών που απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, κι εγώ ανήκω σε αυτούς. Οι εκλογές δεν αλλάζουν τον κόσμο. Ομως, αυτήν τη φορά όλες οι πολιτικές δυνάμεις, πλην του ΚΚΕ, έχουν το ίδιο πρόγραμμα.

Ας στηρίξουμε μια διαφορετική φωνή στη Βουλή. Μια φωνή υπέρ των αδυνάτων. Ας στηρίξουμε το ΚΚΕ.