Κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς
Σάββατο 22 Ιούνη 2019 - Κυριακή 23 Ιούνη 2019

Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΣΙΔΕΝΟΡ
ΣΙΔΕΝΟΡ

Με κλιμάκωση του αγώνα απαντούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη, στην νέα προσπάθεια τρομοκράτησής τους από την εργοδοσία που ανακοίνωσε ότι θα τους θέσει σε διαθεσιμότητα για δύο βδομάδες και ταυτόχρονα στέλνει εξώδικα στα μέλη της διοίκησης του Σωματείου για την «παρεμπόδιση λειτουργίας της πύλης του εργοστασίου».

Οι εργαζόμενοι προχωράνε σε νέες στάσεις εργασίας σήμερα Σάββατο 8 με 12 το βράδυ και 12 με 4 τα ξημερώματα της Κυριακής και τη Δευτέρα 8 με 12 το πρωί. Θυμίζουμε ότι βρίσκονται για τρίτη βδομάδα σε κινητοποιήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και παροχές στην κατεύθυνση ανάκτησης των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Την Παρασκευή προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού μπροστά από το εργοστάσιο στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας.

«Frigoglass»

Τις πρωτοβουλίες τους ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να βάλει «λουκέτο» στο εργοστάσιό της, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στη «Frigoglass». Την Πέμπτη το βράδυ, μαζί με το επιχειρησιακό τους σωματείο, συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας (Δυμαίων), όπου βρίσκεται το εργοστάσιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε σχετικό ψήφισμα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων, και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μεταφέροντας την υποστήριξή τους στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Παύση εργασιών από τις 12 μ. και συγκέντρωση στη 1 μ.μ. μπροστά στη Βουλή έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιούνη οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής τους στους χώρους δουλειάς. Η κινητοποίηση έχει εξαγγελθεί από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, μετά τα διαδοχικά εργατικά «ατυχήματα» και έναν νεκρό που μετρούν στη Ζώνη από τις 20 Μάη έως σήμερα.