Ηρα ΚΟΥΡΗ

Φιλόλογος, πρώην αντιδήμαρχος Πάτρας, δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τον περασμένο Μάη

Τετάρτη 26 Ιούνη 2019

«Η λαλιά που δεν ξέρει από ψέμα

Θα αναπαύσει το πρόσωπο του μαρτυρίου»

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ - Οδ. Ελύτης

Η κρίση που έπληξε την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία λεηλάτησε τις ζωές μας, αφήνοντας πίσω της χιλιάδες ανέργους, χιλιάδες οικογένειες χωρίς σπίτι, χιλιάδες οικογένειες χωρίς τα αναγκαία να ζήσουν (ρεύμα, νερό, φαγητό). Νέοι επιστήμονες μαζικά και μεθοδικά διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό για να εξαργυρώσουν με θέσεις εργασίας τις «επενδύσεις» των γονιών τους για την παιδεία τους, όπλο μοναδικό για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Και άλλοι νέοι και μεσήλικες που δεν άντεξαν την κοινωνική πίεση και απόρριψη οδηγήθηκαν στη σκληρή απόφαση της αυτοκτονίας.

Στη δεύτερη δεκαετία, λοιπόν, του 21ου αι. αντί να είμαστε δυνατοί αγωνιστές με εμπιστοσύνη στις κοινωνικές κατακτήσεις και με διεκδικήσεις που να αφορούν τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, έτσι ώστε οι κοινωνίες να οργανώνονται με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων, βρεθήκαμε μετέωροι στη δίνη των πιο ακραίων, απάνθρωπων και σκληρών μέτρων. Οι φορείς που τα σχεδίασαν και τα υπέβαλαν - ΔΝΤ και ΕΕ - δεν ντρέπονται να δηλώνουν ότι ήταν λάθος τους. Πόση υποκρισία! Οι πολιτικές δυνάμεις που τα εφάρμοσαν δουλικά και στυγνά - ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ - δεν διστάζουν να ζητήσουν την ψήφο μας παρουσιάζοντας το καταστροφικό τους έργο ως αναγκαιότητα σωτήρια για τη χώρα μας. Στην πραγματικότητα όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η μόνη έγνοια τους ήταν να καλύψουν τις ανάγκες των τραπεζιτών και των μεγαλοκεφαλαιούχων.

Δεν πιστεύω ότι δεν έχουμε καταλάβει τι φόρτωσαν στις πλάτες μας και το γιατί έγινε αυτό. Στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου θα ψηφίσουμε πάλι αυτούς που εγκαινίασαν και υπερασπίζονται αυτές τις πολιτικές; Θα ψηφίσουμε αυτούς που με φιλοδωρήματα της τελευταίας στιγμής θέλησαν να μας κοροϊδέψουν και να μας παραπλανήσουν, ενώ εφάρμοσαν πολιτικές αντιδιαμετρικά αντίθετες από όσα πρόβαλλαν πριν πάρουν την εξουσία; Θα ψηφίσουμε αυτούς που συγκυβέρνησαν με την ακροδεξιά και τώρα έχουν απορροφήσει πολιτικά προβεβλημένα στελέχη της;

Εχοντας κατά νου αυτήν την πραγματικότητα και διαπιστώνοντας ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που σταθερά, συνεχώς, ειλικρινά παρουσίασε την κατάσταση, που διεκδίκησε το δίκιο μας με πολιτικούς αγώνες μέσα και έξω από τη Βουλή, που συνεπέστατα ακολουθεί τα ιδεολογικά της μονοπάτια αποφάσισα και στις εκλογές του Ιουλίου να στηρίξω το ΚΚΕ. Για μένα η καθαρότητα, η υπευθυνότητα, η τόλμη να υπερασπίζεσαι τις θέσεις και μάλιστα στο πιο αντιδραστικό περιβάλλον είναι πολιτικές αρετές και αυτές χαρακτηρίζουν διαχρονικά και σταθερά το ΚΚΕ.