Συμφέρον και των λιμενεργατών είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ

Στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της COSCO περιόδευσε ο Βαγγέλης Μαρούπας

Πέμπτη 27 Ιούνη 2019

Την ανάγκη για αποφασιστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ, γιατί αυτό είναι η δύναμη των εργαζομένων, ανέδειξε στους εργαζόμενους στις προβλήτες εμπορευματοκιβωτίων Ι και ΙΙ του ΟΛΠ (COSCO) ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιά, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο χώρο την Τρίτη. Μαζί του ήταν ήταν ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ, και οι υποψήφιοι στη Β' Πειραιά Στέλλα Παπαοικονόμου και Δημήτρης Μπουρνάς.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Β. Μαρούπας τούς κάλεσε να μετρήσουν ότι μόνο το ΚΚΕ ήταν στο πλευρό τους στους μεγάλους αγώνες που έδωσαν το προηγούμενο διάστημα και οι οποίοι έφεραν ως πρώτο αποτέλεσμα την ένταξή τους στα ΒΑΕ, κόντρα στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν από την εργοδοσία, τα τσιράκια της και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (τρομοκρατία, ποινικοποίηση του αγώνα κ.λπ.). Και επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον από ένα δυνατό ΚΚΕ στις 8 Ιούλη, γιατί η επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων τους θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί με όποια κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι της COSCO, ανέφερε ο Β. Μαρούπας, γνωρίζουν από την πείρα τους, από την ίδια τους τη ζωή, ότι η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται με διάφορες παραλλαγές η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ προϋποθέτει τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα. Αλλωστε, τα «οφέλη» που είδαν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες Ι και ΙΙ από την τεράστια κερδοφορία της COSCO είναι άγρια εκμετάλλευση, εντατικοποίηση, χωρίς σταθερό ωράριο, εκ περιτροπής εργασία, ατομικές συμβάσεις κ.ο.κ.

Προειδοποίησε για τους κινδύνους σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας τους οποίους εγκυμονεί η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που «απογείωσε» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύεται να συνεχίσει η ΝΔ. Και τόνισε ότι την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και διάφορα κόμματα «μίας χρήσης» προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαό στο δρόμο του κεφαλαίου, μόνο το ΚΚΕ πάει κόντρα σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς, μόνο το ΚΚΕ αγωνίζεται μέσα και έξω από τη Βουλή για την οργάνωση της πάλης, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες του λαού, φωτίζοντας το δρόμο για θετικές, ριζικές αλλαγές.