Associated Press

ΗΠΑ
Τραγικό δυστύχημα
Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-

Εξανεμίζονται ώρα με την ώρα οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων ανάμεσα στους επιβαίνοντες του μοιραίου αεροσκάφους ΜD 80 των «Alaska Airlines», το οποίο συνετρίβη, χθες, τα ξημερώματα στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνιας.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 83 επιβάτες και 5μελές πλήρωμα, στην πλειοψηφία τους Καναδοί και Αμερικανοί πολίτες, εκτελούσε πτήση από το Πουέρτο Βαγιάρτα του Μεξικού στο Σαν Φραντσίσκο των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, όμως, ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Λος Αντζελες, ζητώντας άδεια να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, επειδή παρουσιάστηκε πρόβλημα στους σταθεροποιητές του αεροσκάφους. Εντούτοις, λίγα λεπτά αργότερα, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ του αεροδρομίου και συνετρίβη ανοιχτά της Καλιφόρνιας.

Τα σωστικά συνεργεία χτενίζουν την περιοχή και τα σκάφη της αμερικανικής ακτοφυλακής έχουν ανασύρει συντρίμμια, ενώ εντόπισαν την άτρακτο του αεροσκάφους σε βάθος 125 μέτρων. Εντούτοις, δεν έχει εντοπιστεί κανένας επιζών, αν και, όπως εκτιμούσε ο διοικητής του αεροδρομίου του Λος Αντζελες, υπάρχουν ελπίδες, επειδή το αεροσκάφος δε συνετρίβη στον αέρα και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα καλές.