ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Συνέχεια στις περιφερειακές συσκέψεις
Παρασκευή 28 Ιούνη 2019

Από τη σύσκεψη των συνταξιουχικών οργανώσεων της Κεντρικής Μακεδονίας
Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, μπροστά στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που ξεδιπλώνονται και έρχονται να προστεθούν στα όσα ήδη έχουν πετσοκόψει τις συντάξεις και μια σειρά από δικαιώματα και κατακτήσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίστηκε και τις προηγούμενες μέρες η πραγματοποίηση περιφερειακών συσκέψεων των συνταξιούχων, για να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα των δράσεων του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και να οργανωθούν οι νέοι αγώνες ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που θα συνεχιστούν και με την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις 7 Ιούλη.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Την Τετάρτη 26/6 έγινε στη Θεσσαλονίκη η σύσκεψη των συνταξιουχικών οργανώσεων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, και ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Ο Δ. Κουμπούρης αναφέρθηκε στους μαζικούς αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος όλο το προηγούμενο διάστημα, απέναντι στα προβλήματα που απορρέουν από τις περικοπές που υπέστησαν οι συνταξιούχοι από όλες τις κυβερνήσεις, οι οποίες στόχο έχουν οι συντάξεις να γίνουν προνοιακά βοηθήματα.

Οπως επισήμανε, «ήταν αγώνες προσανατολισμένοι στην κατάργηση αντιασφαλιστικών νόμων και ιδιαίτερα του νόμου Κατρούγκαλου, που ενσωμάτωσε όλη την προηγούμενη αντιασφαλιστική πολιτική. Σήμερα, είναι κριτήριο ψήφου η στάση που ακολούθησαν τα κόμματα. Δεν μπορεί να επιβραβεύεις εκείνον που σε κυνηγάει και ευθύνεται για την άθλια κατάσταση που βιώνουν σήμερα και οι συνταξιούχοι».

Ο Χρ. Κολοβός στάθηκε στο χαρακτηριστικό γεγονός ότι ενώ σήμερα μιλούν για την «ανάπτυξη» και το καλοκαίρι έχει μπει, πολύ λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να πάνε διακοπές. Μάλιστα, επισήμανε ότι ενώ παρακρατήθηκαν περίπου 30 εκατ. ευρώ για τον Κοινωνικό Τουρισμό, αυτά τα χρήματα με προκλητικό τρόπο δεν τα διαθέτουν γι' αυτόν τον σκοπό. Κάλεσε τους συνταξιούχους να βρίσκονται επί ποδός αγώνων, με το πλαίσιο διεκδίκησης των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Στην Κρήτη

Μια μέρα πριν, την Τρίτη 25/6, πραγματοποιήθηκε η παγκρήτια σύσκεψη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, με συμμετοχή των σωματείων και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Από μέρους των Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ μίλησαν ο Μανώλης Ραλάκης, μέλος της διοίκησης, και ο Διονύσης Σβορώνος, γενικός γραμματέας αντίστοιχα.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι οι συνταξιούχοι δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα, όποια κυβέρνηση κι αν έχουμε μετά τις εκλογές. Οδηγός τους, οι μαχητικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, για τη λύση των προβλημάτων που τους έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις. Αυτή η αγωνιστική πορεία αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχισή τους με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα βρεθεί στο τιμόνι της κυβέρνησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις (2023-02-11 00:00:00.0)
Περιφερειακές συσκέψεις σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες (2020-06-24 00:00:00.0)
Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για τις νέες κινητοποιήσεις (2018-10-31 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν αύριο στην Αθήνα (2018-04-24 00:00:00.0)
Περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα (2015-03-06 00:00:00.0)