ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Μόνο το ΚΚΕ σηκώνει ανάστημα σε όσους ρημάζουν την Υγεία

Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί» περιόδευσε χτες ο υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αθήνας του Κόμματος

Πέμπτη 4 Ιούλη 2019

Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί» βρέθηκε χτες το πρωί ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αθήνας. Στο νοσοκομείο έχουν φρακάρει οι εισαγωγές και σε θαλάμους με δυναμική 25 κλίνες στοιβάζονται 45 άνθρωποι. Μία ψυχίατρος και δύο νοσηλεύτριες στη βάρδια έχουν στην ευθύνη τους 35 ασθενείς, ενώ ΜΚΟ κάνουν διαλογή των περιστατικών που θα φιλοξενήσουν ανάλογα με το πορτοφόλι της οικογένειας.

Εκεί εκτυλίσσονται καθημερινά ανθρώπινες τραγωδίες, μπροστά στο μισό σε σχέση με μια δεκαετία πριν προσωπικό, που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσφέρει όσο γίνεται καλύτερες υπηρεσίες, στο φόντο μιας ψευδεπίγραφης «αποασυλοποίησης» που ευαγγελίζονται και υλοποιούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Γ. Πρωτούλης είπε ότι «αν δεν ήταν το ΚΚΕ, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο "Δαφνί" θα είχε κλείσει εδώ και πολλά χρόνια, γιατί αυτή είναι η κατεύθυνση της ΕΕ για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Ετσι ενισχύεται το ιδεολόγημα της "ατομικής ευθύνης", με χιλιάδες οικογένειες να τραβούν τον δικό τους Γολγοθά».

Οπως εξήγησε, οι αγώνες όπου πρωτοστάτησε το ΚΚΕ κατάφεραν να κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο, ενώ δυνατό στήριγμα τα πέντε τελευταία χρόνια ήταν και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, που «πάταγε πόδι» στα υπουργεία.

«Πρέπει να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος. Ποιος θα υπερασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ασθενών στο ΨΝΑ; Εκείνοι που το ρήμαξαν; Ποιος θα υπερασπίσει το ίδιο το ΨΝΑ, ώστε να μείνει ανοιχτό, να έχει επαρκές προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες και τα απαιτούμενα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό; Την ανάγκη να αναπτυχθούν νέες δημόσιες δομές Υγείας, σύγχρονες, υψηλών προδιαγραφών; Αυτός ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο Γ. Πρωτούλης.

Σε άλλο σημείο της περιοδείας αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα: «Στις 8 Ιούλη θα συνεδριάσει το Γιούρογκρουπ, με θέμα την Ελλάδα, χωρίς να έχει ορκιστεί κυβέρνηση. Ομως έχουν ήσυχο το κεφάλι τους, γιατί ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι. Ηδη έχουν βάλει την υπογραφή τους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη λαίλαπα των νέων περικοπών, των νέων ματωμένων πλεονασμάτων, την επόμενη μέρα. Ερχονται δύσκολα χρόνια, που όμως μπορεί να είναι και ανατρεπτικά. Να είμαστε έτοιμοι. Αν το ΚΚΕ έχει ένα υψηλό ποσοστό, θα αποτελεί ισχυρό εμπόδιο στη λεηλασία που ετοιμάζουν».