FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Βατά για ΑΕΚ, δυσκολίες για Περιστέρι και ΠΑΟΚ
Παρασκευή 5 Ιούλη 2019

Αντιπάλους λίγο πολύ στα μέτρα της ΑΕΚ και πιο δύσκολους για ΠΑΟΚ και Περιστέρι έβγαλε η κλήρωση της FIBA για τη φάση των ομίλων του Champions League της νέας σεζόν.

Στον 2ο όμιλο η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την ισχυρή ισραηλινή Χάποελ Ιερουσαλήμ, την τουρκική Μπάνβιτ, τη γαλλική Ορτέζ (από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας), την πολωνική Ανβιλ, τη γερμανική Ράστα Βέχτα (ευχάριστη έκπληξη στο γερμανικό πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν) και άλλες δύο ομάδες οι οποίες θα προκύψουν από τα προκριματικά.

Αρκετές δυσκολίες περιλαμβάνει η επιστροφή του Περιστερίου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο 3ο όμιλο η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει ισχυρές ομάδες, όπως η ισπανική Τενερίφη (νικήτρια στο Champions League το 2017), η γερμανική Μπάμπεργκ (παρότι διανύει φάση ανανέωσης παραμένει έμπειρη) και η τσεχική Νίμπουρκ. Θα αντιμετωπίσει επίσης τη λετονική Ρίγα, την τουρκική Γκαζιαντέμπ και δύο ομάδες από τα προκριματικά.

Ανεβασμένο βαθμό δυσκολίας έχει και η αποστολή του ΠΑΟΚ. Στον 4ο όμιλο θα αντιμετωπίσει την τουρκική Μπεσίκτας (από τα φαβορί της νέας σεζόν), την ισπανική Σαραγόσα, τη λιθουανική Νεπτούνας, τη γαλλική Ντιζόν, την ιταλική Μπρίντιζι και δύο ομάδες από τα προκριματικά.

Τέλος, στον 1ο όμιλο θα αγωνιστούν δύο ομάδες από τα προκριματικά, η ισραηλινή Ούνοτ Χολόν, η ισπανική Μανρέσα, η ιταλική Σάσαρι, η γαλλική Στρασμπούρ, η βελγική Οστάνδη, και η τουρκική Τουρκ Τέλεκομ.

Eurokinissi

Βατό όμιλο για την ΑΕΚ, πιο δύσκολο για το Περιστέρι επιφύλαξε η κλήρωση του FIBA Champions League
Η φάση των ομίλων θα αρχίσει στις 15 Οκτώβρη. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στη φάση των «16», η οποία περιλαμβάνει διπλούς αγώνες, όπως και η προημιτελική φάση που θα ακολουθήσει. Ο τίτλος θα κριθεί σε τουρνουά Φάιναλ 4 το οποίο θα διεξαχθεί στην έδρα της μίας εκ των τεσσάρων φιναλίστ.