Το Σκοπευτήριο ανήκει στο λαό της Καισαριανής

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ ζητά να αποδοθεί άμεσα ο ιερός χώρος του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής

Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2001

Επίκαιρη Ερώτηση για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον καθαγιασμένο, με το αίμα ηρώων, χώρο θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος.

Ο βουλευτής επισημαίνει πως προβληματισμό δημιουργεί η στάση της κυβέρνησης σ' αυτό το θέμα, αφού έχει καθυστερήσει να λάβει τα αναγκαία νομικά και θεσμικά μέτρα για την απομάκρυνση της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρείας από τον κηρυγμένο ιστορικό - μνημειακό χώρο του Σκοπευτηρίου. «Το αποτέλεσμα είναι να έχουν αποθρασυνθεί οι διοικούντες το σωματείο αυτό, όχι μόνο μην επιτρέποντας την τοποθέτηση του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στο χώρο που προβλέπεται, αλλά και καταστρέφοντάς το», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Επίκαιρη Ερώτηση.

Ο Αντ. Σκυλλάκος υπογραμμίζει ακόμη, ότι η κυβέρνηση αντί να λάβει τα ενδεικνυόμενα μέτρα σε βάρος αυτών που βεβηλώνουν το χώρο, στρέφει τις αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στο λαό, στις μαζικές οργανώσεις του δήμου και στη δημοτική αρχή της Καισαριανής. «Η ανέγερση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στον καθαγιασμένο με το αίμα ηρώων πατριωτών ιερό χώρο αποτελεί ιερό χρέος τιμής και δεν επιτρέπεται άλλη καθυστέρηση», τονίζει ο κομμουνιστής βουλευτής.

Τέλος, ο Αντ. Σκυλλάκος ρωτά τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου, και Οικονομίας - Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη, «ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αποδοθεί άμεσα ο καθαγιασμένος χώρος θυσίας του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής, προκειμένου να ανεγερθεί το μνημείο Εθνικής Αντίστασης».