Συνεχίζουμε στο δρόμο που ανοίξαμε!

Μια ζεστή συντροφική βραδιά διοργάνωσε χτες στα γραφεία της η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, μαζί με φίλους που συμπορεύονται με το Κόμμα και έδωσαν στο πλάι του τις απανωτές εκλογικές μάχες το προηγούμενο διάστημα

Τρίτη 16 Ιούλη 2019

Μια ζεστή συντροφική βραδιά στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής στην Αχαρνών έζησαν χτες βράδυ μέλη και φίλοι του Κόμματος, άνθρωποι που συμπορεύονται με το Κόμμα και έδωσαν στο πλάι του τις απανωτές εκλογικές μάχες το προηγούμενο διάστημα, υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά του πολλοί απ' αυτούς.

Ανθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, εργάτες του χεριού και του πνεύματος, πρωτοπόροι συνδικαλιστές, από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αρκετοί που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και στις πρόσφατες εκλογικές μάχες δήλωσαν ότι συμπορεύονται με το ΚΚΕ, έδωσαν το «παρών» και μοιράστηκαν μερικές ξένοιαστες στιγμές, με φαγητό και ποτό, καλή μουσική, κουβέντα εφ' όλης της ύλης και το δροσερό αεράκι να «σιγοντάρει» τις όμορφες στιγμές που μοιράστηκαν.

Τους καλεσμένους υποδέχτηκε η Γραμματέας της ΚΟ Αττικής και μέλος του ΠΓ, Λουίζα Ράζου. Παρών ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΕ και του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και αρκετοί απ' τους νεοεκλεγέντες βουλευτές του.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν από το χώρο του Πολιτισμού οι Λίλα Καφαντάρη, Ελένη Ράντου, Εύα Φάμπα, Παύλος Ορκόπουλος, Δημήτρης Τζουμάκης, Δημήτρης Κανέλλος, Γιώργος Κιμούλης, Στάθης Δρογώσης, Τζένη Κόλλια, Γιώργος Σαρρής, Χρήστος Σπυριδάκης.


Από το χώρο του αθλητισμού η Βίκυ Μανιάτη, η Γεωργία Αγίλαρα και ο Κώστας Αντωνόπουλος. Από το χώρο των ΜΜΕ η Λιάνα Κανέλλη, η Αγλαΐα Κυρίτση και ο Μιχάλης Λεάνης.

Από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας οι απόστρατοι Γιώργος Ροΐδης, Γιάννης Αγγέλου, Νίκος Καρπής, Αλέκος Κορωνάκος.

Ο Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος Χαϊδαρίου.

Ο Θανάσης Μανιάτης, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.

Επίσης: Ο Γαβριήλ Ιωαννίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ελλάδας, ο Βασίλης Πετρόπουλος, γενικός γραμματέας ΠΟΕ ΟΤΑ και πολλοί ακόμα συνδικαλιστές.

Ακόμη η Τόνια Κατσάνου, ο Κώστας Παπασωτηρίου, ο Αντώνης Δαβανέλλος, ο Βαγγέλης Αντωνίου, ο Φραγκίσκος Κουτελιέρης, ο Σταμάτης Νικολάου, ο Χρήστος Κασσίμης, η Αριάδνη Αλαβάνου.

Στο χαιρετισμό της η Λουίζα Ράζου, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, σημείωσε:

«Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σας καλωσορίζουμε στην έδρα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής για μία, ελπίζουμε, χαλαρή, συντροφική βραδιά. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που συμβάλατε στην εκλογική μάχη, που συμπορευτήκατε με το ΚΚΕ. Δώσαμε μία όμορφη μάχη, με πείσμα, με αισιοδοξία, με όρεξη και κέφι. Το Κόμμα μας επέδειξε αντοχή. Το ποσοστό του επιτεύχθηκε σε συνθήκες πόλωσης, προβάλλοντας στον ελληνικό λαό το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, δηλαδή το πόση δύναμη θα δώσει στο ΚΚΕ, που την επόμενη μέρα θα βρεθεί από τη μεριά της αντίστασης, απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση. Από τη μεριά της αντεπίθεσης για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.


Φυσικά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών αποτύπωσε έναν νέο αρνητικό συσχετισμό με στόχο τη θωράκιση του συστήματος διακυβέρνησης με μεγαλύτερη σταθερότητα. Η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράστηκε έως ένα βαθμό, στράφηκε εξαιτίας της πολιτικής του σε παλιότερες δοκιμασμένες αντιλαϊκές πολιτικές ή και σε άλλες δυνάμεις, αναχώματα στον γνήσιο λαϊκό ριζοσπαστισμό.

Ωστόσο, όσοι δουλέψαμε για τη στήριξη του ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογικές μάχες ξέρουμε, το συναντήσαμε στις χιλιάδες συζητήσεις, ότι πολλοί εργαζόμενοι προχώρησαν σε αυτές τις επιλογές με κρύα καρδιά, χωρίς ενθουσιασμό. Ξέρουμε ότι είναι χιλιάδες σήμερα όσοι - ακόμα κι αν δεν έφτασαν μέχρι την κάλπη με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ - στέκονται θετικά απέναντι στο Κόμμα μας, παρακολουθούν τις θέσεις μας, προβληματίζονται.

Εχουμε εμπιστοσύνη ότι οι χιλιάδες αυτοί εργαζόμενοι δε θα μένουν για πάντα διστακτικοί απέναντι στην πρόταση του ΚΚΕ. Είμαστε σίγουροι ότι η εργατική τάξη θα διαψεύσει τις ελπίδες των αστών που τη θέλουν χειραγωγημένη. Τελικά θα γίνει αυτή ο βασικός παράγοντας για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο κίνημα και στο πολιτικό επίπεδο.

Είμαστε ήδη στην επόμενη μέρα και σχεδιάζουμε τις νέες πολιτικές παρεμβάσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρουμε έτσι ώστε να αυξάνονται οι εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης. Οι ψήφοι δηλαδή του ΚΚΕ θα κατατίθενται καθημερινά σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία, στις σχολές. Για να εμποδίζονται μέτρα, να μεγαλώνει η αμφισβήτηση στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης, για να μπαίνει στο στόχαστρο ο πραγματικός αντίπαλος.


Στα ψηφοδέλτια του Κόμματος, στις μάχες που δώσαμε πήρατε μέρος και στηρίξατε αγωνιστές και αγωνίστριες πέραν του ΚΚΕ, συμπορευτήκαμε μαζί όσοι μπορούμε να βαδίσουμε τo δρόμο της ταξικής αλήθειας, του δίκιου, της υπεράσπισης των ιδεών του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Οι μάχες δεν τελειώνουν με το εκλογικό αποτέλεσμα. Η ανταπόκρισή σας, η συνέχεια στη συμπόρευση μέσα στους καθημερινούς αγώνες, μέσα στην ταξική πάλη θα συμβάλει ώστε να δυναμώνει το κίνημα μέσα σε συνθήκες που όλα τα αστικά κόμματα καλλιεργούν στο λαό την ανάθεση, την αποχή και την απάθεια. Μπορούμε να συνεχίσουμε στο δρόμο που ανοίξαμε.

Σας ευχόμαστε να περάσετε ένα όμορφο βράδυ».