ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «SUNSHINE CORFU»
Κινητοποιήσεις για την εξόφληση των δεδουλευμένων
Τετάρτη 17 Ιούλη 2019

Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της πρωινής στάσης εργασίας
4ωρες στάσεις εργασίας στην πρωινή και την απογευματινή βάρδια πραγματοποίησαν χτες με καθολική συμμετοχή οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Sunshine Corfu Hotel & Spa», με αίτημα την πλήρη εξόφληση όλων των οφειλόμενων αποδοχών τους.

Στο πλαίσιο της πρωινής στάσης εργασίας, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, με τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Οπως αναφέρεται στο ομόφωνο ψήφισμα της συγκέντρωσης των εργαζομένων, «η εταιρεία οφείλει επίδομα αδείας κατά περίπτωση, μέρος των αποδοχών Μαΐου και το μισθό Ιουνίου».

Οι αγωνιστικές παρεμβάσεις των εργαζομένων θα κλιμακωθούν με επίσχεση εργασίας την Παρασκευή 19/7, στην περίπτωση που η επιχείρηση δεν προχωρήσει μέχρι τότε σε πλήρη εξόφληση των οφειλομένων.

«Το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε! Εργαζόμαστε χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα πληρωθούμε και κάτω από αντίξοες συνθήκες εντατικοποίησης της εργασίας, λόγω και της χαμηλής σύνθεσης προσωπικού», επισημαίνουν στο ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι.

Υπογραμμίζουν εξάλλου πως δεν χωρά καμία υπομονή, καθώς η εργοδοσία συνεχίζει την τακτική «της καθυστέρησης των μισθών, της παραβίασης της Σύμβασης και της νόμιμης μισθοδοσίας, της εντατικοποίησης στη δουλειά και της εργοδοτικής ασυδοσίας».