ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟ 251 ΓΝΑ
Συνεχίζουν με εναλλαγή αγωνιστικών πρωτοβουλιών
Πέμπτη 25 Ιούλη 2019

Από τις στάσεις εργασίας των εργολαβικών καθαριστριών
Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργολαβικές καθαρίστριες στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, πραγματοποιώντας νέα στάση εργασίας χτες, με τη στήριξη των Σωματείων Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά και Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής και Περιχώρων.

Οι εργαζόμενες καταγγέλλουν τον τραγικό θάνατο συναδέλφου τους εν ώρα εργασίας και ταυτόχρονα διεκδικούν άμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας, άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους, άμεση υπογραφή Σύμβασης Εργασίας αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με εργοδότη το ίδιο το νοσοκομείο.

Οπως επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα δύο σωματεία, «τις επόμενες μέρες θα συνεχίσουμε με εναλλαγή πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων στο υπουργείο Εργασίας, στην Επιθεώρηση Εργασίας και στην εργοδοσία, προκειμένου να βρουν λύση τα εκτεταμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στο συγκεκριμένο έργο».

Εργαζόμενες κατήγγειλαν στον «Ριζοσπάστη» και κατά τη χτεσινή στάση εργασίας ότι παραμένουν απλήρωτες για μήνες, την ίδια ώρα που αντιμετωπίζουν εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Παράλληλα, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη λήξη των συμβάσεων της εταιρείας στις 31 Ιούλη και την πιθανή απασχόλησή τους σε νέο εργολάβο. «Για όλα, αν θα πληρωθούμε, αν θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, με τι μισθούς, ποια δικαιώματα, μας κάνουν μπαλάκι από τον έναν στον άλλο...», σχολιάζουν.

Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση, τα δύο κλαδικά σωματεία, εκπρόσωποι των οποίων βρέθηκαν χτες για πολλοστή φορά στο πλευρό τους, τονίζουν ότι πρέπει «να σταματήσει η ομηρία και το αίσχος της ανασφάλειας για την επόμενη μέρα που αισθάνονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα».