ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ Κ18
Βλέψεις για προημιτελικά η Εθνική εφήβων
Τετάρτη 31 Ιούλη 2019

Με την αύρα της σημαντικής νίκης επί της Σλοβενίας στον τελευταίο αγώνα του ομίλου της, η Εθνική μπάσκετ εφήβων μπαίνει από σήμερα στα δύσκολα του φετινού Ευρωμπάσκετ K18 που διεξάγεται στον Βόλο, αντιμετωπίζοντας απόψε τη Φινλανδία (21.15) για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, με φόντο την πρόκριση στην οκτάδα. Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου αυτού εκτιμάται το να συνεχίσει η ομάδα σε τροχιά βελτίωσης, όπως έδειξε απέναντι στη Σλοβενία, αφήνοντας πίσω της τα σκαμπανεβάσματα των πρώτων αγώνων.

Την εικόνα ανάκαμψης είχε επισημάνει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Βλασσόπουλος μετά τον τελευταίο αγώνα, κάνοντας λόγο για σημαντική αντίδραση και ζητώντας να έχει αυτό συνέχεια. Για άλλη μια φορά απέφυγε να μιλήσει για μετάλλιο, θέτοντας ως πρώτο στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των νεαρών παικτών ώστε μελλοντικά να στελεχώσουν την Εθνική ομάδα ανδρών.

Μιλώντας για τον αγώνα με τη Φινλανδία, ο Γιώργος Βλασσόπουλος τόνισε την ανάγκη να μην πάρουν αέρα τα μυαλά των διεθνών με τη νίκη επί της Σλοβενίας και να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι μπροστά στη δύσκολη συνέχεια.

Από τον αποψινό αγώνα θα απουσιάσει για την Εθνική ο Κλωνάρας, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στην αναμέτρηση με τη Σλοβενία, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για τα πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Ξεχωρίζει το Σερβία - Λιθουανία

Η αναμέτρηση της Σερβίας, εκ των φαβορί της διοργάνωσης, με τη Λιθουανία, η οποία θέλει να αφήσει πίσω της τη μέτρια παρουσία που είχε στη φάση των ομίλων, είναι αυτή που ξεχωρίζει ανάμεσα στους υπόλοιπους αγώνες της φάσης των «16», οι οποίοι διεξάγονται επίσης σήμερα.

Αναλυτικά:

Τουρκία - Ιταλία (14.30), Ισπανία - Λετονία (14.30), Ρωσία - Γερμανία (16.45), Γαλλία - Κροατία (16.45), Μαυροβούνιο - Μεγάλη Βρετανία (19.00), Σερβία - Λιθουανία (19.00), Ολλανδία - Σλοβενία (21.15).