ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Απαντούν ενωμένοι στις μεθοδεύσεις υπονόμευσης του αγώνα τους
Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων
Τη συνεχιζόμενη προσπάθεια της δημοτικής αρχής Καλαμάτας να υπονομεύσει το δίκαιο αγώνα που δίνουν οι 26 απολυμένοι συμβασιούχοι της ΔΕΥΑΚ, καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και η Επιτροπή Συμβασιούχων ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Οπως σημειώνουν στην καταγγελία τους, η δημοτική αρχή «επιλεκτικά καλεί και προσλαμβάνει προσωπικό μέσα από κρυφές συνεννοήσεις σε σκοτεινό τοπίο. Αυτές είναι οι "νόμιμες" διαδικασίες που θέλει και εγκρίνει η τωρινή και η επόμενη δημοτική αρχή; Τους καταγγέλλουμε για τις απαράδεκτες κινήσεις τους. Δεν σέβονται την αγωνία των συναδέλφων μας και παίζουν σε βάρος των οικογενειών τους. Αντί να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και το έννομο συμφέρον, παίρνοντας την απόφαση να συνομολογήσουν και να αποδεχτούν το αίτημα των απολυμένων για μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η διοίκηση της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, εκτελώντας εντολές δημάρχου, προσλαμβάνει προσωπικό "κατά το δοκούν"».

Στο μεταξύ και χτες οι απολυμένοι συμβασιούχοι συνέχισαν την κινητοποίησή τους, όπως και τη συγκέντρωση υπογραφών συμπαράστασης.

Παράλληλα, αυξάνονται καθημερινά και οι συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς που εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των 26 απολυμένων. Μεταξύ άλλων, ανακοινώσεις αλληλεγγύης έχουν εκδώσει 24 Σωματεία Εργαζομένων στους ΟΤΑ, η Ομοσπονδία ΠΟΕ ΔΕΥΑ, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και Συνδικάτα Εργαζομένων της Μεσσηνίας, το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας κ.ά.