ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Εξω τώρα η Ελλάδα από τα αμερικανοΝΑΤΟικά σφαγεία!

Τιμή στα θύματα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, 74 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Από τη συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης
Τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος που προκάλεσε η ρίψη ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, στις 6 και 9 Αυγούστου 1945, τίμησαν χτες εργαζόμενοι και νεολαία, μέλη συνδικάτων και μαζικών φορέων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και πήραν μέρος στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στο Βράχο της Ακρόπολης.

«Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, στη φτώχεια και τις νέες πυρηνικές απειλές», ήταν το μήνυμα που έστειλαν 74 χρόνια μετά το ιμπεριαλιστικό έγκλημα, σε μια περίοδο επικίνδυνης για τους λαούς κλιμάκωσης των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και στρατόπεδα.

Την ομιλία στην εκδήλωση έκανε εκ μέρους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ ο Χρήστος Μαργανέλης, ενώ διαβάστηκε το χρονικό της θηριωδίας και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Ακολούθησαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Γιώργου Σαρρή και πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, μέχρι το Σύνταγμα, με πικέτες γραμμένες στα Ελληνικά και τα Αγγλικά και συνθήματα. «Να κλείσουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή, στον πόλεμο του ΝΑΤΟ καμία εμπλοκή», απαίτησαν οι διαδηλωτές και κατήγγειλαν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Το «παρών» έδωσαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, της ΕΕΔΔΑ, του ΣΦΕΑ, της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, της ΠΕΚΑΜ και της ΠΕΑΦΕ.

Πορεία με πικέτες γραμμένες στα Ελληνικά και τα Αγγλικά
«Από εδώ, από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, συνεχίζοντας την παράδοση του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της χώρας μας, στέλνουμε μήνυμα φιλίας και διεθνιστικής αλληλεγγύης στους λαούς σε όλο τον κόσμο. Εκφράζουμε τη θέλησή μας να δυναμώσει η κοινή δράση για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και προσφυγιά», σημείωσε στην ομιλία του ο Χρ. Μαργανέλης και πρόσθεσε ότι «τιμάμε τα εκατομμύρια θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με συνέχιση του ανειρήνευτου αγώνα για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά πολέμους, εξαθλίωση και ανεργία».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση της ΝΔ, είπε ότι έχει πάρει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, διατηρώντας το δίκτυο των ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων και σχεδιάζοντας τη δημιουργία νέων.

«Με την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης της ΝΔ στην Ουάσιγκτον και την επίσκεψη στελεχών της αμερικανικής κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα αυτές τις μέρες, γίνεται φανερό ότι προετοιμάζεται ενίσχυση της "Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας" ΗΠΑ - Ελλάδας με βαριές συνέπειες για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς», τόνισε, μεταξύ άλλων.

«Οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα και επαγρύπνηση, οργάνωση της πάλης. Γνωρίζουμε ότι οι αστικές κυβερνήσεις κρατούν την ευρωΝΑΤΟική σημαία που είναι ξένη και εχθρική στα λαϊκά συμφέροντα και εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Γι' αυτό κρατάμε σταθερά τη θέση μας δίπλα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα στηρίζοντας τους αγώνες και την προοπτική του», υπογράμμισε ο Χρ. Μαργανέλης και κάλεσε το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος.



Ο Χρ. Μαργανέλης


Ο Γ. Σαρρής