Με τον «Προμηθέα» ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ Επιδαύρου
Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Με την παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη και με τη συμμετοχή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2019. Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Αυγούστου η παράσταση παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, και στη συνέχεια, τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Αυγούστου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα.

Η διεθνούς φήμης ηθοποιός Κάθριν Χάντερ, ελληνικής καταγωγής, αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκληση του σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ να ενσαρκώσει τον ομώνυμο ρόλο. Ο Νικήτας Τσακίρογλου κρατά το ρόλο του αφηγητή, ο Δημήτρης Πιατάς υποδύεται τον Ηφαιστο, η Πέγκυ Τρικαλιώτη την Ιώ, ο Γεράσιμος Γεννατάς κρατά το ρόλο του Ωκεανού και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης το ρόλο του Κράτους. Το ρόλο του Ερμή μοιράζονται η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η Αντιγόνη Φρυδά και ο Κωνσταντίνος Νικούλι. Ο εννεαμελής χορός έχει ως Κορυφαίο το παλαιό στέλεχος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Περικλή Βασιλόπουλο.

Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Δημητριάδη. Τα σκηνικά του Κώστα Βαρώτσου. Ο Γιάννης Μετζικώφ σχεδιάζει τα κοστούμια και τις μάσκες και ο Ιταλός Μαρτσέλο Μάνι επιμελείται την κίνηση.