«Σκέτο ζώον»
Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001

Ο Μάρβιν, ένας ταπεινός υπαλληλάκος, δε διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για να τελειώσει τη σχολή της αστυνομίας, εκπληρώνοντας έτσι το όνειρο μιας ολόκληρης ζωής. Μια μέρα η τύχη του χαμογελά, όταν... τραυματίζεται σοβαρά σε ένα τροχαίο ατύχημα! Ο δρ. Γουάιλντερ, ο εκκεντρικός γιατρός που τον κουράρει, χρησιμοποιεί κρυφά όργανα ζώων, η μεταμόσχευση των οποίων θα τον κάνει άλλον «άνθρωπο»!

Με την ενέργεια που του δίνει ο νέος υπερφυσικός «εξοπλισμός» του, ο Μάρβιν αφήνει πίσω του τις αδυναμίες του παρελθόντος και γίνεται αυτομάτως το νέο είδωλο του αστυνομικού σώματος, απολαμβάνοντας, μαζί με τη φήμη, και την αγάπη της Ριάνα. Ολα πάνε καλά, μέχρι τη στιγμή που τα ζωώδη ένστικτα του ήρωα, κυριεύουν το σώμα του τη λάθος ώρα, προκαλώντας μια σειρά από τραγελαφικές καταστάσεις. Η ζωή του και τα νεύρα μας έχουν γίνει αληθινός... ζωολογικός κήπος!

Η πρόθεση της ταινίας είναι να περιγράψει το χρονικό ενός τύπου που προσπαθεί να μη γίνει «σκέτο ζώον»... (Θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου), αλλά όλα αυτά τα όργανα ζώων που έχουν μεταμοσχευτεί στο σώμα του έχουν άλλη γνώμη για το δείκτη νοημοσύνης μας.

Ετσι παρακολουθώντας τους κωμικούς βομβαρδισμούς του Μάρβιν, μαθαίνουμε: να σηκώνουμε το ένα πόδι μας σαν σκύλοι, να σκαρφαλώνουμε στα δέντρα σαν μαϊμούδες, να κολυμπάμε σαν δελφίνια και να τρέχουμε σαν τσίτες!!!

Ουάαααου! Κι αν διαθέτουμε υψηλά ζωικά ποσοστά, θα αμειφθούμε με μια δίμετρη θεραπαινίδα, αληθινή ζωόφιλη, που θα μας χαϊδεύει και θα μας νταντεύει σαν να είμαστε ένα από τα εγκαταλειμμένα ζωάκια που κουράρει στο ίδρυμα σινεφίλ ηλιθιότητας...

Στην ουρά για αριθμό προτεραιότητας, παρακαλώ...

(The Animal) Κωμωδία αμερικανικής παραγωγής 2001. Σκηνοθεσία: Λουκ Γκρίνφιλντ. Με τους: Ρομπ Σνάιντερ, Κόλιν Χάσκελ, Τζον Σ. ΜακΓκίνλεϊ.