Πολεμικός κόμβος των ΗΠΑ το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Τον φετινό Μάρτη οι Αμερικανοί, κατά τη διάρκεια μετακίνησης της 3ης Ταξιαρχίας Μάχης της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, επανέλαβαν το στρατηγικό ενδιαφέρον τους για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τόσο σε θέματα «ασφάλειας» όσο και μετακίνησης στρατευμάτων των ΗΠΑ και προώθησής τους στα Βαλκάνια και τις Βαλτικές Χώρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά την κήρυξη ως άγονου του διαγωνισμού για την ανέλκυση του ναυαγίου από το λιμάνι, οι Αμερικανοί θα αναλάβουν το κόστος ανέλκυσης του πλοίου, για να καταστεί δυνατή η χρησιμοποίηση όλου του κρηπιδώματος, με σκοπό τον πιο άνετο ελλιμενισμό των πολεμικών τους πλοίων.

Το τι σημαίνει «ασφάλεια», «σταθερότητα» οι λαοί της Συρίας, της Λιβύης, του Ιράκ και παλαιότερα της Γιουγκοσλαβίας, το έχουν νιώσει στο πετσί τους.

Η μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε πολεμική βάση - ορμητήριο, προς όφελος των συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μαζί με τις υπόλοιπες βάσεις στη χώρα μας θα βαθύνει ακόμη περισσότερο την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για ιμπεριαλιστικό πόλεμο προς όφελος του κεφαλαίου.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να σκεφτούν πού έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα η καπιταλιστική βαρβαρότητα και να κατανοήσουν ότι η παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην περιοχή δεν έχει καμιά σχέση με την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Οι τουρκικές ασκήσεις γύρω από το Καστελόριζο και οι διαδοχικές NAVTEX στην περιοχή προειδοποιούν ότι η λογική του εφησυχασμού έχει χρεοκοπήσει. Ο κίνδυνος για θερμό επεισόδιο είναι υπαρκτός και η πείρα από την κρίση των Ιμίων το 1996 και τη διαμεσολάβηση των Αμερικανών είναι διδακτική.

Γι' αυτό και ο λαός μας βροντοφωνάζει έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Καμιά εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς τους.

Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.