ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE 1
VAR και εκπλήξεις σημάδεψαν το ποδαρικό
Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Eurokinissi

Την πρώτη του εμφάνιση έκανε το σύστημα VAR στην πρώτη αγωνιστική της Super League
Τα όσα συνόδευσαν την πρώτη χρήση του VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι εκπλήξεις και οι εξελίξεις στην ΑΕΚ ήταν αυτά που σημάδεψαν την πρεμιέρα της Super League 1 της νέας σεζόν. Τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις στους αγώνες, σε Λαμία και Φάληρο, οι αποφάσεις των διαιτητών μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβοήθησης προκάλεσαν αντιδράσεις. Πέραν όμως του VAR, απ' το ξεκίνημα της νέας σεζόν δεν έλειψαν και οι γνωστές αντιδράσεις και αμφισβητήσεις σε γενικότερες διαιτητικές αποφάσεις, οι αλληλοκατηγορίες κ.τ.λ. Αποδεικνύεται έτσι ότι παρά την όποια χρήση τεχνολογίας που διαφημίζεται απ' τους αρμοδίους σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο ως λύση, δεν μπορούν να σταματήσουν οι κόντρες συμφερόντων που διεξάγονται και η σαπίλα στο έδαφος του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, που έχει σκοπό τα κέρδη, είτε άμεσα είτε συνδεμένα με αυτό είτε σε ανώτερο επίπεδο.

Κατά τ' άλλα στα αγωνιστικά της πρεμιέρας ξεχωρίζουν οι δύο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες, της Ξάνθης και του νεοφώτιστου Βόλου σε ΟΑΚΑ και Ν. Σμύρνη, αντίστοιχα. Οι Ακρίτες έκαναν την έκπληξη και επιβλήθηκαν της προβληματικής ΑΕΚ με 2-1 ξεκινώντας ιδανικά την παρουσία τους στη νέα σεζόν. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους που προηγήθηκαν με 2-0 πέτυχαν οι Γουίλιαμ (67'), Μπαριέντος (87'), ενώ για την ΑΕΚ μείωσε ο Ολιβέιρα στο 90'. Μετά το ματς οι εξελίξεις στην Ενωση ήταν καταιγιστικές με τους διοικούντες την ΠΑΕ να ανακοινώνουν τη λύση της συνεργασίας με τον Πορτογάλο τεχνικό Μιγκέλ Καρντόσο, αλλά και τον τεχνικό διευθυντή, Νίκο Λυμπερόπουλο. Η κακή εικόνα της ομάδας στις μέχρι τώρα επίσημες υποχρεώσεις στην Ευρώπη αλλά και οι αντιδράσεις του κόσμου που στον αγώνα με την Ξάνθη ήταν έντονες πριν και κυρίως μετά τη λήξη, στάθηκαν αφορμές για τις συγκεκριμένες αποφάσεις.


Eurokinissi

Στη Ν. Σμύρνη, με σπουδαίο τρόπο ξεκίνησε την παρουσία του στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΝΠΣ Βόλου, που νίκησε με 2-1 τον Πανιώνιο. Η ομάδα του Χουάν Φεράντο πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με δύο γκολ του Χουάν Μουνίθ (38', 74'), το πρώτο με εκτέλεση φάουλ, το δεύτερο με εξαιρετική ενέργεια στην αντεπίθεση, μετά από επανέλεγχο της φάσης με VAR. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Μπανανά (90').

Στα αξιοσημείωτα της πρεμιέρας η ισοπαλία 1-1 στο Περιστέρι όπου η ΑΕΛ έμεινε όρθια απέναντι στον γηπεδούχο Ατρόμητο, αλλά και η αντίστοιχη με το ίδιο σκορ στη Λαμία, όπου η τοπική ομάδα και ο Παναθηναϊκός μοιράστηκαν τους βαθμούς. Χωρίς νικητή έμεινε και η αναμέτρηση στο «Κλ. Βικελίδης» μεταξύ Αρη και ΟΦΗ (1-1).

Τέλος, τα φαβορί του φετινού πρωταθλήματος, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, αν και με χαμηλό τέμπο σε απόδοση, πήραν τις νίκες στις έδρες τους απέναντι σε Παναιτωλικό με 2-1 και Αστέρα Τρίπολης με 1-0, αντίστοιχα.