EUROPA LEAGUE
Γλυκόπικρο «αντίο» για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ
Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Eurokinissi

Την ανατροπή άγγιξε η ΑΕΚ στην Τουρκία με την Τραμπζονσπόρ, ωστόσο στάθηκε άτυχη
Με γλυκόπικρο τρόπο ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αποχαιρέτησαν τα φετινά ευρωπαϊκά τους όνειρα αφού παρά τις νίκες στις ρεβάνς για τα πλέι οφ του Europa League αποκλείστηκαν από τη συνέχεια αφού δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις ήττες τους στα πρώτα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ αν και νίκησε στην Τούμπα τη Σλόβαν Μπρατισλάβας με 3-2 η ήττα με 1-0 στο πρώτο ματς έμελλε να αποδειχθεί καθοριστική. Στην Τουρκία η ΑΕΚ, παρά τη σπουδαία εμφάνιση και τη νίκη με 2-0 επί της Τραμπζονσπόρ, αγγίζοντας την απόλυτη ανατροπή, δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ήττα με 3-1 στο ΟΑΚΑ.

Στο παιχνίδι της Τούμπας ο ΠΑΟΚ παρά την όποια πίεση άσκησε στους αντιπάλους του ουσιαστικά πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα σε καθοριστικά σημεία του αγώνα. Η σλοβακική ομάδα κατάφερε να προηγηθεί πριν από το ημίχρονο (38' Μεντβέντεφ) δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο το έργο των γηπεδούχων. Παρά την αντίδραση των παικτών του ΠΑΟΚ στην επανάληψη που κατάφεραν να προηγηθούν (Λημνιός 48', Σβιντέρφκσι 50') ένα ακόμη λάθος έφερε την ισοφάριση για τη Σλόβαν (Ντε Μάρκο 63') κόβοντάς τους ξανά τον αέρα. Το γκολ του Γιαννούλη στο 87' που έδωσε εκ νέου το προβάδισμα αναπτέρωσε τις ελπίδες του ΠΑΟΚ ωστόσο οι φιλοξενούμενοι άντεξαν παίρνοντας την πρόκριση.

Στην Τουρκία η ΑΕΚ πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση μέχρι τώρα κατάφερε να αγγίξει την απόλυτη ανατροπή της ήττας της στον πρώτο αγώνα, ωστόσο στάθηκε άτυχη και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο της. Με αρκετές αλλαγές στο μέχρι πρότινος βασικό σχήμα από τον Νίκο Κωστένογλου η «Ενωση» ήταν καταιγιστική στο πρώτο μέρος, κυριάρχησε πλήρως έναντι των γηπεδούχων πετυχαίνοντας δύο τέρματα (Λιβάγια 24', Μάνταλος 30' πέν.) ενώ έχασε και σπουδαία ευκαιρία για ένα ακόμη (Ολιβέιρα 46'). Στην επανάληψη οι «κιτρινόμαυροι» έδωσαν χώρο στους αντιπάλους, δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα, πλην του δοκαριού του Ενουακαέμε (54') και προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο στερήθηκαν τις καλές τελικές από κάποιο σημείο και έπειτα, ως αποτέλεσμα και της κούρασης, ιδιαίτερα μετά το 70'.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Λόπεζ για την ΑΕΚ.