ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Καθολική συμμετοχή στην απεργία για την απληρωσιά

Στο κενό η προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό

Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2019

Από παλιότερη κινητοποίηση εργολαβικών στη ΛΑΡΚΟ
Απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην εργολαβική εταιρεία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ, που έχει αναλάβει έργο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, καθώς βρίσκονται για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με την απληρωσιά. Οπως αναφέρει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, η συμμετοχή στην απεργία ήταν 100%.

Παράλληλα, το Συνδικάτο καταγγέλλει την ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ, η οποία «μπροστά στην απεργία έψαξε και βρήκε γύρω στους 20 εργαζόμενους για να δημιουργήσει μηχανισμό απεργοσπασίας». Στην πραγματικότητα, δεν δίστασε να εκθέσει σε μεγάλο κίνδυνο εργαζόμενους χωρίς πείρα, με αποτέλεσμα στις 3 το πρωί της Δευτέρας, πριν ξεκινήσει η απεργία, ένας από αυτούς τους εργαζόμενους να σπάσει το πόδι του την ώρα της δουλειάς.

Το Συνδικάτο «ήρθε σε επαφή με τους εργαζόμενους που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως απεργοσπαστικό μηχανισμό η εταιρεία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ, τους ενημέρωσε για τους λόγους της απεργίας» και τελικά συμμετείχαν και οι ίδιοι στην κινητοποίηση. Οπως σημειώνει το Συνδικάτο, «οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και να τους ενσωματώσει η ίδια η ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όπως και η χτεσινή του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνες για το σκλαβοπάζαρο, τα εργατικά ατυχήματα, την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. Είναι αυτές που με τις πολιτικές τους και τους νόμους τους έφτιαξαν μεγαλοεργολάβους με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων».