ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 85-60
Χαλαρό ξεκίνημα για Εθνική
Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2019

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα και έχοντας ως βασικό στοιχείο την άριστη άμυνα, η Εθνική ανδρών άνοιξε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ της Κίνας επικρατώντας του Μαυροβουνίου με 85-60 για την 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου.

Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν ιδιαίτερα οι Ελληνες διεθνείς είχαν ως βασικά όπλα στην πρεμιέρα την πολύ καλή αμυντική λειτουργία αλλά και τον έλεγχο των ριμπάουντ (42 έναντι 30) που τους έδωσαν το δικαίωμα να πάρουν εξαρχής μια σημαντική διαφορά στο σκορ (15-4 στο 8') αλλά και να κρατήσουν σε χαμηλά ποσοστά τους αντιπάλους καθ' όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου (μόλις 16 π. στο 20λεπτο). Επιθετικά ξεχώρισε η ευστοχία στα 2ποντα (27/41) η οποία προήλθε από το πολύ καλό... σετ παιχνίδι, που έδωσε το δικαίωμα στην Εθνικη να χτυπήσει το Μαυροβούνιο εντός της ρακέτας του. Πρωταγωνιστής για την Εθνική αναδείχθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης (16 π.) ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια κυρίως στο παιχνίδι εντός της ρακέτας του Παπαγιάννη (15 π.). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε όσο χρειάστηκε (16') αφού στη συνέχεια προφυλάχθηκε από το προπονητικό τιμ. Ακόμα και έτσι αποτέλεσε τον αρωγό ώστε η Εθνική να αποκτήσει την αρχική σημαντική διαφορά στο σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 42-16, 63-38, 85-60.

Eurokinissi

Χωρίς προβλήματα η Εθνική επικράτησε του Μαυροβουνίου στην πρεμιέρα της στο Μουντομπάσκετ της Κίνας
ΕΛΛΑΔΑ: Αντετοκούνμπο Γ. 10, Αντετοκούνμπο Θ. 8 (1), Μπουρούσης 12 (2), Καλάθης 5, Λαρεντζάκης 7 (1), Μάντζαρης 2, Παπαγιάννης 15, Παπανικολάου 2, Παπαπέτρου 4, Πρίντεζης 16 (2), Σλούκας 4, Βασιλόπουλος.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Μπιέλιτσα 9 (1), Ντούμπλιεβιτς 5, Ιβάνοβιτς 9 (1), Νίνταμ 5 (1), Πόποβιτς Α., Πόποβιτς Π. 11 (1), Ράντοντσιτς, Ράντοβιτς 2, Σέχοβιτς Σουάντ 3 (1), Σέχοβιτς Σεάντ 2, Τοντόροβιτς 2, Βούτσεβιτς 12 (6/14 σουτ).

Να... κλειδώσει πρωτιά με Βραζιλία

Με στόχο τη δεύτερη νίκη της που θα της δώσει το δικαίωμα να κλειδώσει ουσιαστικά την πρόκριση στον επόμενο γύρο αλλά και πρωτιά του ομίλου, η Εθνική αντιμετωπίζει σήμερα τη Βραζιλία σε ένα παιχνίδι που ανεβάζει τον πήχη της δυσκολίας. Σε δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, χαρακτήρισε σημαντική την αναμέτρηση κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο, όπως είπε, που διαθέτει εμπειρία και επιθετική φιλοσοφία. Ο έλεγχος του ρυθμού και η ιδιαίτερη προσοχή στην περιφερειακή άμυνα είναι για τον ίδιο δύο βασικά στοιχεία που θα πρέπει να προσέξουν οι διεθνείς για σήμερα ενώ εστίασε και στις γρήγορες επιστροφές που θα πρέπει να έχει η ομάδα.

Στο άλλο ματς θα κοντραριστούν οι δύο ηττημένοι της πρεμιέρας Ν. Ζηλανδία - Μαυροβούνιο.