Εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις
Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2019

Φεστιβαλικά ραντεβού κορύφωσης σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών προετοιμάζονται για την ερχόμενη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα:

Κεντρική Μακεδονία

Βέροια: 6 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Ελιάς. Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κ. Μακεδονίας. Θα ακολουθήσει λαϊκό και ποντιακό γλέντι.

Κιλκίς: 9 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Κήπου. Θα μιλήσει ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Κ. Μακεδονίας.

Δυτική Ελλάδα

Αγρίνιο: 7 Σεπτέμβρη, στο «Παπαστράτειο» Γυμνάσιο. Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Πύργος: 7 Σεπτέμβρη, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Δυτ. Ελλάδας. Συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.

Θεσσαλία

Τρίκαλα: 6 Σεπτέμβρη, στον Μύλο Ματσόπουλου. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλίας. Θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, το οποίο θα επιμεληθούν Τρικαλινοί καλλιτέχνες μαζί με μαθητές της περιοχής. Θα ακολουθήσουν συναυλίες από τους Χρήστο Θηβαίο, Ρίτα Αντωνοπούλου και Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Καρδίτσα: 6 Σεπτέμβρη, στο Παυσίλυπο (παλιό 1ο Λύκειο). Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ και θα γίνει συναυλία με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Κρήτη

Αγ. Νικόλαος: 7 Σεπτέμβρη, στη λίμνη Αγ. Νικολάου. Θα μιλήσει η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μάνο Παπαδάκη.

Ανατ. Μακεδονία - Θράκη

Καβάλα: 6 - 7 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Φαλήρου. Στις 7 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη. Την Παρασκευή, πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, θα χαιρετίσει ο Ηλίας Αργυρόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και θα ακολουθήσουν συναυλίες με τους «Urban Pulse», «Opera Chaotique» και stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

Δράμα: 6 Σεπτέμβρη, στην Αγ. Βαρβάρα. Θα μιλήσει ο Σωκράτης Αγγελακόπουλος, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ. Θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με χιπ χοπ μαθητικά συγκροτήματα. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Αιγαίο

Σύρος: Σήμερα, Τετάρτη, θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Σάμος: 7 Σεπτέμβρη, στην Πορφυριάδα Σχολή, στο Καρλόβασι. Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Κάλυμνος: 8 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Χριστού. Θα μιλήσει η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ.

Ηπειρος

Γιάννενα: 6 - 7 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Στις 7 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με τους «Εισβολέα», «Τσολιά εν δε Τσόλια Μπαντ» κ.ά. Τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Αρτα: 6 - 7 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Σκουφά. Στις 7 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθούν συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα. Τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Γιώτα Νέγκα και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι. Θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Μαθητικό Στέκι συζήτηση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Πελοπόννησος

Καλαμάτα: 6 - 7 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Λιμενικού. Στις 7 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελλο. Τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου.

Δυτική Μακεδονία

Φλώρινα: 6 Σεπτέμβρη, στο Νέο Πάρκο. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Καστοριά: 7 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Απόζαρι. Θα μιλήσει ο Κώστας Ιωσηφίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Δυτικής Μακεδονίας. Συναυλία με την Μιρέλα Πάχου.

Ανατολική Στερεά - Εύβοια

Θήβα: 6 Σεπτέμβρη, στο γήπεδο Αγ. Νικολάου. Θα μιλήσει ο Νίκος Ρεμπάπης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Λαϊκό γλέντι με τον Αγάθωνα.

Λαμία: 7 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Τσαλτάκη. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας. Συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα». Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.