ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αποφάσεις απεργιακής ετοιμότητας απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας
Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2019

Από τη συνέλευση στο εργοτάξιο της πρώην «Παπαστράτος» στον Πειραιά
«Η απάντηση στην καταστολή, στην παρεμπόδιση των αγώνων θα δοθεί με απεργία», διαμηνύουν στην κυβέρνηση και την εργοδοσία Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία.

Μπροστά στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας για νέες αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις βρίσκονται σε ετοιμότητα να προχωρήσουν σε απεργία, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνουν σχέδιο δράσης και πρωτοβουλιών για την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων.

Απεργιακές αποφάσεις έχουν ήδη πάρει δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη τη χώρα, καθώς και μια σειρά δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Μεταξύ αυτών, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Λογιστών (ΠΟΛ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).

Επίσης, τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Λάρισας, Λαμίας, Πάτρας, Σάμου, Αγρινίου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις, συνελεύσεις και άλλες πρωτοβουλίες, με τις οποίες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία ενημερώνουν τους εργαζόμενους γύρω από τα κυβερνητικά σχέδια για νέες αντιδραστικές αλλαγές, όπως η καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την κήρυξη απεργίας, ακόμα και για τις αρχαιρεσίες σωματείων, το φακέλωμα του «ηλεκτρονικού μητρώου» για τα συνδικάτα, αλλά και το νέο χτύπημα στις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με «ρήτρες εξαίρεσης» επιχειρήσεων από αυτές.

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας υλοποιεί πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους με στάσεις εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις σε εργοτάξια, συνελεύσεις και συσκέψεις στα παραρτήματά του. Μέχρι στιγμής, συνελεύσεις και συσκέψεις έχουν γίνει στα εργοτάξια της ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου, του πρώην εργοστασίου «Παπαστράτος» στον Πειραιά και της «Orbit» στην Κηφισίας.

-- Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας οργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα 9/9, στις 8 μ.μ., για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.

-- Η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 10/9, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της (Κάνιγγος 27), ενώ με καθημερινές παρεμβάσεις ενημερώνει τους εργαζόμενους του κλάδου. Τη Δευτέρα έχει προγραμματίσει εξορμήσεις σε «Metalign», «PwC» και λογιστικά γραφεία του κέντρου της Αθήνας.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 16/9, στις 6.30 μ.μ., σωματεία και εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.