ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ηλεκτροσόκ αυξήσεων στο ρεύμα

Κινητοποιήσεις έξω από τα καταστήματα της ΔΕΗ ΑΕ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις

Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2019

Eurokinissi

Από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ
Μαζική κινητοποίηση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στους Αγίους Αναργύρους, ενάντια στις νέες ανατιμήσεις των τιμολογίων του ρεύματος, στις απειλές και διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν και ενάντια στην «απελευθέρωση» - ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας, διοργάνωσαν την περασμένη Παρασκευή φορείς και συνδικάτα της Δυτικής Αθήνας.

Στην κινητοποίηση, η οποία βρήκε θερμή ανταπόκριση από εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής, πήραν μέρος το Συνδικάτο Οικοδόμων Ιλίου, Αγίων Ανάργυρων, Πετρούπολης, το Σωματείο ΙΚΑ Συνταξιούχων των ίδιων δήμων, ο Σύλλογος Γυναικών Αγ. Ανάργυρων - Καματερού, καθώς και οι Σύλλογοι Γυναικών Πετρούπολης και Ιλίου.

Στη συνάντηση που είχαν με την διευθύντρια του υποκαταστήματος της ΔΕΗ, συνδικάτα και φορείς έθεσαν το πρόβλημα οικογένειας ΕΒΕ, που αν και άνεργοι εδώ και 8 χρόνια, απειλούνται με διακοπή ρεύματος στο σπίτι τους για χρέος προς την επιχείρηση. Η αντιπροσωπεία συνάντησε την άρνηση της επιχείρησης να ρυθμίσει το χρέος της οικογένειας, με την διευθύντρια να προβάλει τον ισχυρισμό ότι όταν δεν δίνει βοήθεια το κράτος, δεν μπορεί να δώσει βοήθεια μια επιχείρηση!

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη οικογένεια, παρά την άσχημη οικονομική της κατάσταση, δεν μπορεί να κάνει χρήση ούτε του λεγόμενου «κοινωνικού τιμολογίου» καθώς μένει σε ιδιόκτητο σπίτι, το οποίο οδηγείται και αυτό σε πλειστηριασμό από την τράπεζα τον ερχόμενο Νοέμβρη! Για τη συγκεκριμένη περίπτωση υποβλήθηκε και σχετικό αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ οι φορείς της περιοχής βρίσκονται σε ετοιμότητα για να δώσουν αγωνιστική συνέχεια.

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ οργάνωσαν σωματεία και στις Σέρρες. Στη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον προϊστάμενο του τμήματος, με αφορμή τις πληροφορίες ότι η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε σπίτια ανέργων, ξεκαθάρισαν ότι δεν θα επιτρέψουν να κοπεί το ρεύμα σε κανέναν άνεργο, σε καμία εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται από τη Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ, σήμερα Τρίτη, στις 11 το πρωί, στα γραφεία της ΔΕΗ σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Αλλά και στη Λαμία, στα γραφεία της ΔΕΗ (απέναντι από την έκθεση Λαμίας), την Πέμπτη 12/9, στις 9 π.μ., από το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα οι παραστάσεις διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ (2021-09-10 00:00:00.0)
Παρέμβαση για διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ (2019-08-28 00:00:00.0)
Κανένας άνεργος και απολυμένος δίχως ρεύμα (2013-12-14 00:00:00.0)
Τσικνοπέμπτη με Λαϊκές Επιτροπές (2013-03-07 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τις εγκληματικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ (2013-01-16 00:00:00.0)
Πέτυχαν επανασύνδεση ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια (2011-03-17 00:00:00.0)