ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ
Διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στη διοίκηση του νοσοκομείου

Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2019

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο ΠΑΓΝΗ
Μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων (συμβασιούχων και μόνιμων) πραγματοποιήθηκε χτες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου με παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου τόνισε ότι οι ευθύνες για την ανακύκλωση των εργαζομένων είναι διαχρονικές, καθώς όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις συντηρούν το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς των συμβασιούχων και των εργαζομένων με μπλοκάκι, όπως και η σημερινή.

Σημείωσαν ακόμη ότι αρκετοί εργαζόμενοι (νοσηλευτές, καθαριστές, τραπεζοκόμοι, μάγειροι) έχασαν και χάνουν τη δουλειά τους, έπειτα από ένα διάστημα δύσκολων εργασιακών συνθηκών, που οξύνθηκαν με την αύξηση της προσέλευσης ασθενών στο νοσοκομείο, τις διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και τα πολλαπλά πόστα και καθήκοντα.

Σήμερα, όπως κατήγγειλαν, η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο. Η συνεχής αποχώρηση εργαζομένων προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία τμημάτων και κλινικών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα στην τραπεζαρία και στην καθαριότητα, όπου οι εργαζόμενοι έχουν την ευθύνη για 2 - 3 πόστα και εξαιτίας της εντατικοποίησης αρκετοί δουλεύουν με αρκετά προβλήματα υγείας.

«Η διοίκηση για άλλη μια φορά προσπάθησε με ευχολόγια να αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις απολύσεις, λέγοντας ότι είναι λήξη σύμβασης και μάλιστα παρουσίασε σαν επίτευγμα την πρόταση για νέους συμβασιούχους», καταγγέλλει το Σωματείο που προσανατολίζεται στην κλιμάκωση του αγώνα, με μαζική κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ μόλις αναλάβει η νέα διοίκηση.