Γεωργία Αγίλαρα

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019

Το Kid's Athletics είναι ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ανάπτυξης του αθλητισμού στον κόσμο που έχει δημιουργήσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι να μυήσει όλα τα παιδιά στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στον κλασικό αθλητισμό, όχι μόνο μέσα από τα σωματεία ή τις ομοσπονδίες, αλλά και μέσω σχολείων και ιδρυμάτων που έχουν πρωταρχικό μέλημα την ευημερία των παιδιών.

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα ευχάριστο πρόγραμμα, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών. Στοχεύει στην πολύπλευρη ανάπτυξή τους μέσα από διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Τα στοιχεία τρεξίματος, ρίψης, άλματος που κυριαρχούν στο πρόγραμμα, συνδυάζουν όλα εκείνα τα αθλητικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν τα αγωνίσματα του στίβου υπό παιγνιώδη μορφή σε ένα κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας εφόσον τα παιδιά είναι χωρισμένα σε ομάδες.

Κάθε παιδί που συμμετέχει λοιπόν σε αυτό το πρόγραμμα βελτιώνει όλες τις φυσιολογικές παραμέτρους όπως: Ταχύτητα, καρδιοαναπνευστική αντοχή, δύναμη, ευκινησία, αλτικότητα, ισορροπία και ευλυγισία.

Πέρα από αυτές τις παραμέτρους, όμως, βελτιώνονται κυρίως ψυχολογικές παράμετροι, καλλιεργείται η προσωπικότητα των παιδιών και ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους. Τα παιδιά διασκεδάζουν ενώ αθλούνται, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για το σύνολο, ενισχύουν το πνεύμα της ομαδικότητάς τους, μαθαίνουν να προσπαθούν για να πετύχουν, επιμένουν, νιώθουν αυτοπεποίθηση - απογοήτευση αλλά μαθαίνουν να τα διαχειρίζονται, κερδίζουν - χάνουν αλλά μαθαίνουν να τα μοιράζονται.