ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ»
Πόλος έλξης οι νέες εκδόσεις και οι εξαιρετικές προσφορές
Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019

Ενας από τους πιο «ζωντανούς» χώρους, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών του Φεστιβάλ, είναι το βιβλιοπωλείο με τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής». Από νωρίς το απόγευμα, γύρω από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και τα τραπέζια με τα βιβλία είχε συγκεντρωθεί κόσμος που ήθελε να προμηθευτεί νέες και παλιές εκδόσεις. Εκατοντάδες επισκέπτες γυρίζουν όλους τους πάγκους για να δουν τα βιβλία ή να τα ξεφυλλίσουν, συζητάνε μεταξύ τους και ανταλλάσσουν γνώμες για πολλές από τις εκδόσεις.

Αρκετοί είναι αυτοί που γίνονται συνδρομητές, εκμεταλλευόμενοι τα πολύ ελκυστικά πακέτα που έχει η «Σύγχρονη Εποχή». Μάλιστα, από φέτος υπάρχει η δυνατότητα να αποστέλλονται οι νέες κυκλοφορίες στα σπίτια των συνδρομητών. Εξίσου ελκυστικές είναι οι προσφορές που υπάρχουν σε πολλά βιβλία, ειδικά για το Φεστιβάλ.

To βιβλιοπωλείο έχει χωριστεί σε θεματικές ενότητες, όπου υπάρχουν και οι αντίστοιχες εκδόσεις, από τα βιβλία των Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, Στάλιν, μέχρι τα βιβλία για την Ιστορία, την τέχνη και την ξένη λογοτεχνία, ενώ τη δική του θέση έχει και το παιδικό βιβλίο.

Σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι καινούργιες εκδόσεις, όπως η «Αλληλογραφία για ''Το Κεφάλαιο''», που περιέχει αλληλογραφία των Μαρξ και Ενγκελς, η οποία συνδέεται με τη συγγραφή του «Κεφαλαίου», το συλλογικό βιβλίο «Φέλιξ Τζερζίνσκι: Μαχητής της επανάστασης», που αναφέρεται σε μια μεγάλη φυσιογνωμία της Οκτωβριανής Επανάστασης, η έκδοση της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ «Αντεπίθεση για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, το σοσιαλισμό», το βιβλίο «Διαγωνισμός λογοτεχνίας για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ: Τα βραβευμένα έργα» και πολλές ακόμα εκδόσεις. Φυσικά, ιδιαίτερη ζήτηση έχει και το «Δοκίμιο Ιστορίας» του Κόμματος.