ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο η προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΝΕ

Στο αμφιθέατρο της Νομικής του ΑΠΘ, στις 8.00 το βράδυ

Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2001

Από αντιπολεμική εκδήλωση και πορεία φέτος το καλοκαίρι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
«Μπροστά στον αιώνα της αληθινής ιστορίας των ανθρώπων, στον αιώνα της σοσιαλιστικής νίκης». Αυτό είναι το θέμα της κεντρικής συγκέντρωσης που οργανώνει η ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, αύριο Παρασκευή στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο της Νομικής του ΑΠΘ. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 8ο Συνέδριο της ΚΝΕ. Θα μιλήσει ο Χρ. Κόφφας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση αποτελεί κορυφαία στιγμή για τις Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ στην πορεία προς το 8ο Συνέδριο, όπου θα γίνει συζήτηση για όλα όσα απασχόλησαν τα μέλη σ' αυτή τη διαδικασία, για τους αγώνες της νέας γενιάς, την προοπτική της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας, την επικαιρότητα του σοσιαλισμού.

Με αφορμή την αυριανή κεντρική εκδήλωση ο Β. Τασούλας, γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, ανέφερε: «Οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης ολοκληρώνουν με επιτυχία τις προσυνεδριακές διαδικασίες. Μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες έχει ανοίξει μια πλατιά συζήτηση στις γραμμές μας πάνω στις θέσεις του ΚΣ για το 8ο Συνέδριο. Μια συζήτηση που χαρακτηρίζεται από γενικευμένη συμφωνία για την πορεία της Οργάνωσης, τα βήματα που κάναμε στην προσπάθειά μας να αγγίξει η πολιτική του ΚΚΕ χιλιάδες νέους».

Παρουσιάζοντας μια πρώτη εικόνα για τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε, σημειώνει: «Συζητήσαμε σκέψεις, προτάσεις για το πώς η ΚΝΕ θα γίνει πιο ικανή να παλεύει στο πλευρό του Κόμματος για το Μέτωπο, τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, το σοσιαλισμό. Για το πώς θα δράσουμε ώστε το κίνημα της νεολαίας να συμβάλει πιο ουσιαστικά και πρωτότυπα στην οικοδόμηση του Μετώπου.

Το 8ο Συνέδριο, όμως, γίνεται και υπόθεση συζήτησης σε ευρύτερες μάζες νέων που αναγνωρίζουν στην ΚΝΕ την πρωτοπόρα οργάνωση που βρίσκεται μπροστά στον αγώνα των νέων για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, την εργασία, ενάντια στον πόλεμο. Αυτή η συζήτηση πραγματοποιείται καθημερινά στη δράση για ανάπτυξη αντιστάσεων, διεκδικήσεων στη νεολαία, στα μέτωπα πάλης και συσπείρωσης. Ενα δείγμα της απήχησης που βρίσκει στη νεολαία η δουλιά μας εκτιμούμε πως θα αποτελέσει και η μαζική συμμετοχή στην κεντρική μας εκδήλωση».