Στην τελική ευθεία οι εργασίες για την τοποθέτηση του Μνημείου στη Γυάρο
Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019

Το Σάββατο 12 Οκτώβρη η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την αποκάλυψη του Μνημείου στη Γυάρο, για να τιμήσει όλους όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν ή άφησαν τη ζωή τους σ' αυτό το μαρτυρικό νησί καταμεσής του Αιγαίου. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για την επίσκεψη στη Γυάρο οργανώνεται αποστολή, που θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Λαυρίου. Οπως έχει ανακοινωθεί, οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά, με προτεραιότητα στους αγωνιστές που εξορίστηκαν ή φυλακίστηκαν στο θανατονήσι, καθώς και στις οικογένειές τους. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω των Κομματικών Οργανώσεων έως και τη Δευτέρα 07/10/2019 (πληροφορίες Κομματική Οργάνωση Αττικής: 210.5282.607, ώρες: 10.00 - 17.00).

Εδώ και μέρες στη Γυάρο βρίσκονται μέλη και φίλοι του Κόμματος, οικοδόμοι, μηχανικοί, τεχνίτες, ηλεκτρολόγοι και άλλες ειδικότητες που υλοποιούν τις εργασίες που χρειάζονται για να στηθεί το Μνημείο. Το δύσκολο κομμάτι της «επιχείρησης», να κουμπώσουν οι δύο κολόνες στη βάση τους, επιτεύχθηκε ήδη, ενώ σειρά πήραν χτίστες από τη Μεσσηνία, οι οποίοι στήνουν τον πετρόχτιστο τοίχο.

Θυμίζουμε πως το Μνημείο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Αντώνης Μυρωδιάς, ο οποίος συμμετείχε στον πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ για τη φιλοτέχνηση και εγκατάσταση Μνημείων στη Γυάρο και τη Μακρόνησο και έλαβε την πρώτη θέση, όσον αφορά το διαγωνισμό για τη Γυάρο.



Από τις εργασίες στο νησί