2ο YARIS CUP 6ος ΓΥΡΟΣ - ΜΕΓΑΡΑ
«... ο τελευταίος γύρος έκρινε το νικητή»
Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2001

Η μάχη σώμα με σώμα μέχρι τον τελευταίο γύρο ανάμεσα στον Νίκο Ζάχο της ΤΟΥΟΤΑ - Γ. Χ. Πανούσης & ΣΙΑ ΕΕ και τον Νίκο Γκίκα της ΤΟΥΟΤΑ - Μεσογείων ΑΕ, με νικητή τον πρώτο, ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του Αγώνα Ταχύτητας που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων. Η μάχη των δύο «νέων» οδηγών ξεκίνησε από τον πρώτο κιόλας γύρο με τον Νίκο Γκίκα να βρίσκεται στην πρώτη θέση για 23 γύρους, εκμεταλλευόμενος την πρώτη θέση της εκκίνησης, αφού πραγματοποίησε τον ταχύτερο γύρο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Ο αγώνας που μετρούσε στο Πρωτάθλημα Αγώνων Ταχύτητας διοργανώθηκε με επιτυχία από την ΠΑΛΑΣ στις 24-25 Νοέμβρη 2001.

Επεισοδιακός ήταν ο πρώτος γύρος του αγώνα αφού ένα ατύχημα του Α. Κόντη της ΤΟΥΟΤΑ - Γ.Π. Μαγκλάρας & ΣΙΑ ΕΕ είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα, ευτυχώς χωρίς άλλες δυσάρεστες συνέπειες για τον οδηγό. Μετά από δεκάλεπτη διακοπή δόθηκε εκ νέου εκκίνηση και ο αγώνας διεξήχθη κανονικά.

Ο νικητής του αγώνα Νίκος Ζάχος στον τερματισμό δήλωσε: «... προσπάθησα από τον πρώτο γύρο να βρεθώ στην πρώτη θέση και πίεζα συνεχώς τον Ν. Γκίκα που ήταν μπροστά μου. Στον τελευταίο γύρο εκμεταλλεύτηκα ένα λάθος του και πήρα πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού».

Μεταξύ των γυναικών οδηγών ταχύτερη για άλλη μία φορά ήταν η Ισμήνη Φαμπιάτου της ΤΟΥΟΤΑ Αμφιθέας ΑΕ, η οποία τερμάτισε στην 8η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στη δεύτερη θέση του Κυπέλλου Γυναικών τερμάτισε η Χ. Σταθάκη της ΤΟΥΟΤΑ Τσόκας ΑΕΒΕ και στην τρίτη θέση η οδηγός που αναδείχτηκε από τον πετυχημένο θεσμό «ΓΙΝΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ» η Χ. Μαυρογιάννη της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς ΑΒΕΕ.

Τελευταίος αγώνας του θεσμού 2ο Yaris Cup θα είναι ο αγώνας που κλείνει και την αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι, το Ράλι Παλλάδιο την 1 Δεκέμβρη 2001.