ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Δεν συναινούμε στη διαπαιδαγώγηση με αντιδραστικές αξίες

Παρέμβαση σε εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος FLEX

Τρίτη 8 Οχτώβρη 2019

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα
Το μήνυμα ότι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να συναινέσουν στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών με τις πιο αντιδραστικές αξίες έστειλαν η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλοι φορείς, με την παρέμβασή τους σε εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος FLEX, το Σάββατο, στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα ανταλλαγών «Future Leaders Exchange» - FLEX χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές Γ' Γυμνασίου - Α' Λυκείου που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να μείνουν έναν χρόνο στις ΗΠΑ, όπως ενημερώνει και το υπουργείο Παιδείας με την εγκύκλιο που έστειλε στα σχολεία. Για την προώθηση του προγράμματος διοργανώνονται εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

Τη μέρα υπογραφής της επικίνδυνης συμφωνίας για τις βάσεις, στο Ευγενίδειο Ιδρυμα, όπου πραγματοποιούνταν η εκδήλωση για το FLEX, βρέθηκαν γονείς και εκπαιδευτικοί. Με πανό, συνθήματα και ανακοινώσεις αναφέρθηκαν στους πραγματικούς στόχους τέτοιων προγραμμάτων, στις «αξίες» που θέλει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές, καταδίκασαν συνολικά τις συμφωνίες που εμπλέκουν τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Οι εκπρόσωποι της ΑΣΓΜΕ και εκπαιδευτικών σωματείων που με ψηφίσματά τους αποκαλύπτουν τους βαθύτερους στόχους του και καταδικάζουν τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σημείωσαν μέσα από την παράσταση διαμαρτυρίας τους πως δεν είναι τυχαίο ότι την ώρα που ετοιμάζεται η υπογραφή της συμφωνίας για τις βάσεις μαζεύονται σε αυτόν τον χώρο για να συζητήσουν την υλοποίηση του προγράμματος, σε μία προσπάθεια να «ξεπλυθούν» τα εγκλήματα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι ανταλλαγές στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία», διαδήλωσαν μέσα από τα συνθήματά τους οι συγκεντρωμένοι, απαιτώντας να μην υλοποιηθεί το πρόγραμμα και μοίρασαν την ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ στους - λιγοστούς - γονείς που προσήλθαν στην εκδήλωση. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης η Λαϊκή Επιτροπή και ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας.