Συνεχίζονται οι φοιτητικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2019

Μαχητική κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, για τα ζητήματα των εστιακών φοιτητών, των υποψήφιων για μετεγγραφή και τα οξυμένα προβλήματα των σχολών, πραγματοποίησαν χτες το πρωί φοιτητές του ΑΠΘ.

Με συνθήματα όπως «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, κάντε τώρα όλες τις μετεγγραφές», «Σίτιση και στέγαση, δωρεάν σπουδές, δεν είναι πελάτες οι φοιτητές», κατήγγειλαν την πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Παιδείας και δήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης συναντήθηκαν με τον υπουργό, ο οποίος υπερασπίστηκε την πολιτική που θέτει τις δαπάνες για την Παιδεία υπό την αίρεση των ιεραρχήσεων του κεφαλαίου και της συμμετοχής της χώρας στο άρμα του ΝΑΤΟ και τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Οι φοιτητές απαίτησαν αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές, διδακτικό προσωπικό κ.λπ., υλικοτεχνική αναβάθμιση των εστιών και λύση στο πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών με ευθύνη του κράτους, να πάρουν μετεγγραφή όλοι όσοι το έχουν ανάγκη.

Σήμερα Τετάρτη, στη 1 μ.μ., δίνουν ραντεβού με τους μετεγγραφέντες φοιτητές στην κεντρική βιβλιοθήκη, για να σχεδιάσουν τη συνέχεια στην παρέμβασή τους. Αύριο Πέμπτη, στις 6 μ.μ., καλούν σε φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αγίας Σοφίας, που θα ενωθεί με το συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Το Σάββατο 19/10 καλούν σε συμμετοχή στη συναυλία της Συντονιστικής Επιτροπής των μαθητών για τα οξυμένα προβλήματα των σχολών, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.

Παράλληλα, καθημερινά με μαζικές ενημερώσεις προετοιμάζουν τη συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 31/10.