ΗΓΕΣΙΑ ΓΣΕΕ
Ταγμένη στην προσπάθεια να επιβάλει «σιωπητήριο» για την αντεργατική επίθεση

Καταγγελία από το ΠΑΜΕ με αφορμή τη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ

Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2019

Να μη γίνει καμία συζήτηση για την αντεργατική πολιτική που χτυπά καθημερινά τη ζωή των εργαζομένων επέλεξαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στη χτεσινή συνεδρίαση της προσωρινής διοίκησης της ΓΣΕΕ, όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Το μόνο που έγινε στη συνεδρίαση ήταν η εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής και του προεδρείου. Η ΔΑΣ συμμετείχε στην εκλογή της Εκτελεστικής, ενώ πριν από την εκλογή του προεδρείου αποχώρησε, καταγγέλλοντας το στημένο μοίρασμα ρόλων μεταξύ της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επισημαίνει τα εξής:

«"Ελαμψε" για άλλη μια φορά το "άστρο" του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού! Στη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, μετά την τελεσίδικη απόφαση του διορισμού της, επικράτησε η λογική της σιωπής για την "ταμπακιέρα", δηλαδή για όλα τα ζητήματα της αντεργατικής πολιτικής που καίνε τους εργαζόμενους και για τα οποία η διορισμένη ηγεσία όχι μόνο δεν έβγαλε άχνα όλο αυτό το διάστημα, αλλά τα έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση, καθώς και για το ίδιο το 37ο Συνέδριο.

Αυτή η σιωπή επιβλήθηκε με την ομοθυμία και τη συμφωνία όλων των υπόλοιπων παρατάξεων, αφού κανένας από όλους αυτούς δεν θέλει να γίνεται συζήτηση, γιατί έτσι αποκαλύπτεται ο επιζήμιος για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ρόλος τους.

Η στάση τους αυτή είναι αντίστοιχη της θέσης που παίρνουν στον "κοινωνικό εταιρισμό", στην ενσωμάτωση των συνδικάτων με τα εργοδοτικά - κυβερνητικά σχέδια και συμφέροντα, στις νόθες διαδικασίες και στη διείσδυση των εργοδοτών στα συνδικάτα των εργαζομένων.

Η συνεδρίαση αυτή, προς χάριν των τύπων και της "δημοκρατίας" του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, εξαντλήθηκε με την εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής και του προεδρείου, στο οποίο, ως συνήθως, μοιράστηκαν οι προϋπάρχοντες ρόλοι της ηγετικής ομάδας Παναγόπουλου - Καραγεωργόπουλου - Κιουτσούκη - Βασιλόπουλου, που οι εργαζόμενοι ονόμασαν "συνδικαλιστική μαφία".

Και εις ανώτερα!

Η παράταξη της ΔΑΣ, η μόνη που επιδίωξε να γίνει συζήτηση, κατέθεσε την τοποθέτησή της στα πρακτικά και αποχώρησε από αυτή τη στημένη διαδικασία "διανομής" των ρόλων της ηγετικής ομάδας στο θέατρο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού».

Η τοποθέτηση της ΔΑΣ

Στην τοποθέτησή της η ΔΑΣ αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μάχη που έδωσαν «συνδικάτα που συμπορεύονται με το ταξικό κίνημα, αλλά και δεκάδες σωματεία και συνδικαλιστές που συμφωνούν σε πολλά με το ΠΑΜΕ», για να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων σήμερα της ΝΔ και πριν του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, καταγγέλλει η ΔΑΣ, οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού έκαναν ό,τι πέρναγε από το χέρι τους για να μην εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Αν δεν έμπαιναν μπροστά τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα, θα κυριαρχούσε η λογική της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ ότι "η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της"», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παραπέρα, η ΔΑΣ μιλά για τις... «έγνοιες» της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, η οποία είναι «ο καλύτερος συνομιλητής και συνδιαμορφωτής της πολιτικής της ΝΔ και πριν του ΣΥΡΙΖΑ», και ταυτόχρονα έχει επιδοθεί σε αντεργατική - αντικομμουνιστική επίθεση, προσπαθώντας να κουκουλώσει τον εκφυλισμό που εκπροσωπεί.

Η τοποθέτηση της ΔΑΣ καταλήγει: «Σας το λέμε καθαρά: Βγάλτε από το μυαλό σας ότι νέο συνέδριο θα γίνει με εργοδότες, με νόθους, με μπράβους και ασφαλίτες. Φέρτε όσες αποφάσεις θέλετε με τις δυνάμεις καταστολής, τον ίδιο τον Χρυσοχοΐδη, περικυκλώστε το κτίριο με ΜΑΤ, δεν φοβόμαστε. Συνέδριο θα γίνει, αλλά θα είναι συνέδριο των εργαζομένων».