ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Νέα συλλαλητήρια σήμερα και αύριο
Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2019

Από προηγούμενη κινητοποίηση
Με ένα διήμερο κινητοποιήσεων συνεχίζεται το αγωνιστικό πρόγραμμα των φοιτητικών συλλόγων για λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους, ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για νέες αναδιαρθρώσεις και στην ισοτίμηση κολεγίων και πανεπιστημίων.

Σήμερα Πέμπτη, στις 12 μ. 14 φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας έχουν δώσει αγωνιστικό ραντεβού στα Προπύλαια, και στις 6 μ.μ. διαδηλώνουν στο πλευρό Συνδικάτων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων ενάντια στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνεται η ρύθμιση για τα κολέγια και τα πτυχία του εξωτερικού. Στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζεται φοιτητική κινητοποίηση με αποκλεισμό του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας συνεχίζουν με νέα κινητοποίηση αύριο Παρασκευή, στις 11 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας μαζί με φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Διεκδικούν άμεση κρατική χρηματοδότηση, απόσυρση της ισοτίμησης κολεγίων - πανεπιστημίων, ούτε σκέψη για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και με το οποίο θα διαγράφει φοιτητές και θα πολλαπλασιάσει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, φοιτητική μέριμνα στο ύψος των αναγκών των φοιτητών.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των φοιτητικών συλλόγων κορυφώνεται με τη διοργάνωση πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις στις 31 Οκτώβρη. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες με Γενικές Συνελεύσεις, διοργάνωση πολύμορφων εκδηλώσεων, καταλήψεις σχολών.

Στη Λάρισα

Σε συμβολικό κλείσιμο των εγκαταστάσεων του πρώην ΤΕΙ Λάρισας προχώρησαν χτες οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της ΣΕΥΠ και της ΣΤΕΦ, υλοποιώντας τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων, ενάντια στην κατάσταση που επικρατεί στα Τμήματά τους μετά την «πανεπιστημιοποίηση». Κατήγγειλαν την υποχρηματοδότηση, που συνεχίζεται και προκαλεί ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, αναγκαίο εξοπλισμό, αναλώσιμα, φοιτητική μέριμνα, απαίτησαν να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό και να παρθούν όλα τα μέτρα για να λειτουργήσουν κανονικά τα Τμήματα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αντίθεσή τους στις αναδιαρθρώσεις που προωθούνται στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, που πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, ζητώντας να καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται εδώ και καιρό.

Το απόγευμα οι φοιτητές συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ενάντια στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο.