Αντιιμπεριαλιστική μουσική διαμαρτυρία στις Σέρρες
Σάββατο 26 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 27 Οχτώβρη 2019

Αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική μουσική διαμαρτυρία, με τίτλο «Να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ;», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις Σέρρες με πρωτοβουλία των Συλλόγων Κινητικά Αναπήρων Νομού Σερρών, Γυναικών, των Σωματείων Μετάλλου και Συνταξιούχων ΙΚΑ και των Επιτροπών Αγώνα Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, Εργαζομένων Επισιτισμού, Φοιτητών Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε αντιπροσωπεία προσφύγων από τη δομή φιλοξενίας, που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας τους, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν μικρά προσφυγόπουλα. Ακολούθησαν απαγγελίες αντιπολεμικών ποιημάτων και συναυλία από ερασιτεχνικά συγκροτήματα της πόλης.

Στην εκδήλωση, εκπρόσωποι του Σωματείου Μετάλλου και του Συλλόγου Γυναικών μίλησαν για τους κινδύνους στους οποίους εμπλέκεται η χώρα στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», με τη μετατροπή της σε ένα απέραντο ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, των μακελάρηδων των λαών.

Καταδίκασαν τη νέα απροκάλυπτη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, που έγινε με τη συναίνεση των ΗΠΑ. Αναφέρθηκαν στην αλληλεγγύη που εκφράζεται πολύμορφα στον συριακό λαό, και ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες της ΟΓΕ για τις γυναίκες και τα παιδιά, που ζουν εδώ και χρόνια την κόλαση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και τα άθλια κολαστήρια των hot spots.

Από το βήμα της εκδήλωσης αναδείχθηκε δυνατό το κάλεσμα προς όλο τον σερραϊκό λαό να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, να απαιτήσει να φύγουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις από την Ελλάδα.