Αναποδογυρίσματα...
Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ ΘΕΛΑΝΕ να της δώσουν και την «Ολυμπιακή» για να «εξυγιάνει τον εθνικό αερομεταφορέα», αν δεν κάνουμε λάθος... Αν την εννοούν έτσι την εξυγίανση ...τότε εντάξει. Κάνουμε ...ευθανασία στον ασθενή και καθαρίσαμε!

Για την AXON AIRLINES λέμε, η οποία είχε χαρακτηριστεί, ως «προτιμητέος» ανάδοχος της πώλησης της «Ολυμπιακής» και παρουσιαζόταν από το υπουργείο Μεταφορών ως αξιόπιστος επενδυτής στρατηγικού χαρακτήρα.

Υποθέτουμε, βέβαια, ότι στην υπόθεση αναστολής της λειτουργίας της εταιρίας δεν μπορεί να παρέμβει το υπουργείο Εργασίας ούτε και κανένας άλλος κρατικός μηχανισμός. Αυτά βλέπετε ...συμβαίνουν στην αγορά, που ουδείς διανοείται να θίξει.

Τώρα για τους 350 νέους ανέργους ...δε βαριέσαι. Εκατό πάνω - εκατό κάτω δε χάνουμε το λογαριασμό. Εκτός κι αν πρόκειται να σωθούν κι αυτοί από τα περίφημα, κοινοτικά χρηματοδοτούμενα, προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας.

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ λέει θα μεταβούν ειδικοί Αμερικανοί εμπειρογνώμονες, προκειμένου να εκτιμήσουν τον τρόπο δράσης της οργάνωσης ETA και να βγάλουν άκρη. Τέτοιοι, αν θυμάστε, έχουν συνεργαστεί πολλές φορές και με τις ελληνικές αρχές για την «17 Νοέμβρη».

Τώρα αν τα συνδυάσουμε αυτά με τις πρόσφατες δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων περί επέκτασης του αγώνα κατά της τρομοκρατίας σε οποιαδήποτε χώρα, μήπως πρέπει, σιγά - σιγά, να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο της μετανάστευσης;


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οχι τίποτε άλλο, μα ένας προληπτικός ...βομβαρδισμός της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης και της Αθήνας εντάσσεται ωραιότατα στην πρακτική των Αμερικανών εναντίον των (όποιων κάθε φορά εννοούν) τρομοκρατών.

ΕΝΤΑΞΕΙ, του εξήγησε (όπως είπε) του Σημίτη τι εννοούσε η επίτροπος κ. Διαμαντοπούλου όταν ζητούσε να θεσπίσουμε ως δεύτερη επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους την αγγλική. Εμείς να μη μάθουμε;

Εκτός πια και δεν μπορεί να το εξηγήσει ...στα ελληνικά, οπότε καταλαβαίνουμε τη δυσκολία της, μια και πολλοί θα είναι αδύνατον να το καταλάβουμε.

ΤΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ τηλεοπτικά κανάλια έχουν περάσει την υπόθεση Πάσσαρη στα «ψιλά». Τα δικά μας, τον έχουν ακόμη πρώτο θέμα. Μ' αυτόν θα κάνουμε Χριστούγεννα φέτος...