ΕΕΔΥΕ
Προκλητικές και επικίνδυνες οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας
Τρίτη 12 Νοέμβρη 2019

Τον αποτροπιασμό της εκφράζει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και καταγγέλλει τις προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος απευθυνόμενος την προηγούμενη Πέμπτη σε συνέδριο μέσα στη Σχολή Ευελπίδων, στον διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, τόνισε πως «πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις - καταγγέλλει η ΕΕΔΥΕ - «έρχονται ως συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία αξιοποιώντας την κληρονομιά της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με τη στήριξη όλων των άλλων αστικών κομμάτων, εμπλέκει ολοένα βαθύτερα τη χώρα μας στο κουβάρι των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων, στο όνομα της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης"».

Στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ακόμα πως «μετά την ανανέωση, ενίσχυση κι επέκταση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο (...) τη συζήτηση που έχει ξαναφουντώσει για την ετοιμότητα της βάσης του Αραξου να υποδεχθεί πυρηνικά όπλα, η ελληνική κυβέρνηση, μέσα από την παραπάνω δήλωση του υπουργού Αμυνας, επιδιώκει να φανεί ΝΑΤΟικότερη των προηγούμενων, αποδεικνύοντας σε τι σημείο επιδιώκει να φτάσει η εμπλοκή της Ελλάδας και των Ενόπλων Δυνάμεων στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό μας να παρακολουθήσουν και να σκεφτούν προσεκτικά όλες αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις. Να αξιοποιήσουν την παλιότερη, αλλά και τη σύγχρονη πείρα τους και να θυμηθούν πόσο ολέθρια ήταν και παραμένει η συμμετοχή της Ελλάδας σε όλες τις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, από την Ινδοκίνα και την Κορέα, έως τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν κ.ά.! Καλεί το λαϊκό κίνημα να καταδικάσει μέσω της πάλης του τις ξεδιάντροπες και επικίνδυνες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου κλιμακώνεται η επιθετικότητα ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τις Ρωσία και Κίνα και με την εμπλοκή δεκάδων κρατών σε όλη την υδρόγειο και ιδιαίτερα στην περιοχή μας, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με εστίες πολέμου να καίνε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη!

Τους καλεί να εντείνουν την πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, απαιτώντας:

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία ή αλλού! (2022-04-08 00:00:00.0)
Ο λαός μας δεν συνυπογράφει τις συμφωνίες της αστικής τάξης! Πάρ' τις βάσεις σας και μπρος! (2021-09-18 00:00:00.0)
Κάλεσμα λαϊκής ετοιμότητας και πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή (2021-08-24 00:00:00.0)
Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό! (2021-05-15 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες αντιιμπεριαλιστικής δράσης στο δεύτερο 15ήμερο του Μάη (2021-04-30 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για τα 73 χρόνια από το έγκλημα στη Χιροσίμα (2018-07-27 00:00:00.0)