ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζεται η πλατιά πολιτική εξόρμηση για το Ασφαλιστικό
Τρίτη 19 Νοέμβρη 2019

Από τη χτεσινή περιοδεία του Γ. Τούσσα στους λιμενεργάτες της COSCO
Με συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε κλάδους και συνοικίες, με καθημερινές περιοδείες σε χώρους δουλειάς, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ ξεδιπλώνουν ένα πλατύ άνοιγμα σε όλη τη χώρα για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Θέμα της μεγάλης αυτής εξόρμησης είναι «Η νέα αντιλαϊκή επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, που σχεδιάζουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, και οι θέσεις του ΚΚΕ» και στόχος να ανοίξει πλατιά η συζήτηση με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, την Τετάρτη 27/11 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4-6).

Περιοδεία στους λιμενεργάτες στις προβλήτες της COSCO

Το δίκιο των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO - ΟΛΠ κρίνεται μπροστά στις πύλες του λιμανιού και όχι στα δικαστήρια και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου προσέφυγε ο ΣΕΒ αξιώνοντας την απένταξη των εργαζομένων από τα ΒΑΕ, επισήμανε ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στη χτεσινή περιοδεία του στο χώρο όπου συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι πριν πάνε στα πόστα τους.

Οπως υπογράμμισε, η αξίωση των βιομηχάνων είναι άμεσα συνυφασμένη με τη συνολικότερη επίθεση στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων η οποία είναι σε εξέλιξη από την κυβέρνηση της ΝΔ, που αξιοποιεί το όσα της «κληρονόμησε» και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΕΒ στράφηκε ενάντια στην κατάκτηση που απέσπασαν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ με πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις πριν από ένα χρόνο, με τις οποίες ανέδειξαν ότι η βαριά και επικίνδυνη εργασία τους, σε συνδυασμό με το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας που έχει επιβάλει η εργοδοσία, σακατεύει εργαζόμενους και απειλεί ευθέως την ανθρώπινη ζωή.

Οπως τόνισε ο Γ. Τούσσας, ο ΣΕΒ ήρθε να καθαρίσει συνολικά για λογαριασμό των μονοπωλίων, γιατί η ένταξη των λιμενεργατών στα ΒΑΕ σημαίνει ότι θα πρέπει η COSCO να βάλει το χέρι στην τσέπη. Ομως η ανάπτυξή τους έχει ως κύρια προϋπόθεση τη διαρκή συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης, δηλαδή κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, ανάμεσα στα οποία είναι η διάλυση της Kοινωνικής Aσφάλισης, ακόμα και τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Αλλωστε την εργασιακή ζούγκλα τη βιώνουν από πρώτο χέρι οι εργαζόμενοι της COSCO.

Ολα αυτά, υπογράμμισε, συμβαίνουν την ίδια στιγμή που τα καινούργια στοιχεία δείχνουν ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία για την COSCO, με το λιμάνι του Πειραιά να κατατάσσεται στα μεγαλύτερα της Μεσογείου, καθώς ξεπέρασε πλέον σε διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων ακόμα και αυτό της Βαλένθια.

Επομένως, επισήμανε, είναι πολύ σημαντικό για τους εργαζόμενους, παράλληλα με τους αγώνες τους για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, να απαντήσουν και στο ερώτημα «ανάπτυξη για ποιον», βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες. Η COSCO, τόνισε, αν βρει αλλού μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους, θα φύγει αφήνοντας τις γερανογέφυρες ως καταφύγια των γλάρων. Αλλωστε, σημείωσε, είναι πολλά αυτά τα παραδείγματα στην Ευρώπη, λιμενικών υποδομών με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και κέρδη, όπου μέσα σε ένα βράδυ τα μονοπώλια έβαλαν λουκέτο, συνεχίζοντας αλλού τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και πετώντας χιλιάδες στην ανεργία.

Εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής

Το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ:

Αύριο Τετάρτη

-- Στις 7 μ.μ., στο Γαλάτσι, στο δημαρχείο, θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στους Αμπελόκηπους, στο Πολυδύναμο Κέντρο του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας, θα μιλήσει ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., στην Καλλιθέα, στην Πολιτιστική Αίθουσα του δήμου (Πλάτωνος 24), θα μιλήσει η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ.

Την Πέμπτη 21 Νοέμβρη

-- Στις 7 μ.μ., στο Περιστέρι, στο ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1), θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς

Σήμερα Τρίτη

-- Στις 7 π.μ., ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ, θα περιοδεύσει στα συνεργεία του δήμου Νίκαιας - Ρέντη.

-- Στις 9 π.μ., ο Παναγιώτης Κατηφές, στέλεχος του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στο δημαρχείο Νίκαιας.

Αύριο Τετάρτη

-- Στις 8 π.μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, θα επισκεφτεί τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

-- Στις 12 μ., ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, θα επισκεφτεί το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».

-- Στις 12 μ., περιοδεία στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Την Πέμπτη 21 Νοέμβρη

-- Στις 8 π.μ., ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, θα επισκεφτεί τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

-- Στις 10 π.μ., ο Γιώργος Πέρρος θα επισκεφτεί το ξενοδοχείο «Royal Olympic».

-- Στις 2 μ.μ., στην εταιρεία «Γευσήνους», στον Αγ. Στέφανο.

Την Παρασκευή 22 Νοέμβρη

-- Στις 12 μ., η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το ξενοδοχείο «Wyndham».