ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Συσκέψεις για την οργάνωση του αγώνα
Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2019

Eurokinissi

Από κινητοποιήσεις βαμβακοπαραγωγών της Θεσσαλίας τον περασμένο Σεπτέμβρη
Περιφερειακές συσκέψεις ενημέρωσης και σχεδιασμού της αγωνιστικής δράσης τους πραγματοποιούν αυτήν την περίοδο Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι, μπροστά και στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15/12 στη Νίκαια Λάρισας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) συνεδρίασε τη Δευτέρα και καλεί τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στις εξής συσκέψεις:

-- Την Παρασκευή 22/11, στις 6 μ.μ., στον Βασιλή Φαρσάλων.

-- Το Σάββατο 23/11 στον Πλατύκαμπο, στην αίθουσα του Συνεταιρισμού.

-- Την Τρίτη 26/11, στις 7 μ.μ., στην πανθεσσαλική σύσκεψη των Ενωτικών Ομοσπονδιών στον Παλαμά Καρδίτσας.

Το ΔΣ της ΕΟΑΣΝΛ καλεί επίσης τους βιοπαλαιστές αγρότες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/11 στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για το Ασφαλιστικό, απαιτώντας να μείνουν στα χαρτιά οι νέες αντιασφαλιστκές εξαγγελίες της κυβέρνησης, να υπάρχει ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη, μείωση των εισφορών και αύξηση των συντάξεων.

Αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη στην Καρδίτσα, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της ΤΕΔΚ.

Καταγγέλλουν τα νέα «αγροτοδικεία»

Ταυτόχρονα, με αφορμή τη νέα δίκη μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας που έχει οριστεί για τις 30/1/2020, στο Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας για τα μπλόκα του 2018, όπως και το γεγονός πως καλούνται συνδικαλιστές σε απολογία για το μπλόκο που στήθηκε στη Νίκαια το 2019, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) καταγγέλλει τα νέα «αγροτοδικεία» που στήνονται, αυτήν τη φορά με την ευλογία της κυβέρνησης ΝΔ, με στόχο την ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντιμετώπισή μας από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ακολουθεί την πεπατημένη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τα "αγροτοδικεία", που όμως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν. Το "έγκλημά" μας είναι ότι βγήκαμε στο δρόμο ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, στην ΚΑΠ, στις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων, στο τεράστιο κόστος παραγωγής, στην άγρια φοροληστεία και τα χαράτσια».

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι μας σέρνουν στα δικαστήρια ενόψει των νέων επώδυνων μέτρων για το λαό και τους αγροτοκτηνοτρόφους, γιατί η αντιλαϊκή πολιτική πάει μαζί με την καταστολή και την τρομοκράτηση του λαού», τονίζει η ΕΟΑΣΚ και ξεκαθαρίζει: «Ας το πάρουν απόφαση η κυβέρνηση και οι διωκτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί ότι με τέτοιες τρομοκρατικές δίκες δεν πρόκειται να μας φοβίσουν, ούτε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημά μας».

Η ΕΟΑΣΚ καλεί τους αγρότες και όλους τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν να νέα «αγροτοδικεία» και απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών.