ΘΑΣΟΣ
Οι καταστροφές έφεραν στην επιφάνεια την ανυπαρξία αντιπλημμυρικού σχεδιασμού

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές

Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2019

Στις περιοχές της Θάσου που επλήγησαν από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των περασμένων ημερών περιόδευσε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ.

Το πρωί, το κλιμάκιο με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπατολίδη, Γραμματέα της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, περιόδευσε στον Ποτό και τα Λιμενάρια, όπου και ενημερώθηκε από τους κατοίκους για τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι νέες πλημμύρες από τις βροχοπτώσεις τα ξημερώματα της Τρίτης. Στα Λιμενάρια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αγροτικό Σύλλογο Θάσου, παρουσία εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής.

Οι αγρότες μετέφεραν στο κλιμάκιο πως οι αγροτικοί δρόμοι έχουν εξαλειφθεί εντελώς, με ιδιαίτερα καταστροφικές συνέπειες για τους κτηνοτρόφους της περιοχής, καθώς η σύνδεση με τις εγκαταστάσεις τους έχει αποκοπεί για τρεις μέρες.

Αργότερα το μεσημέρι, στο νησί κατέφθασε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος επισκέφτηκε τις περιοχές Ποταμιά και Παναγία. Στη συνέχεια, ο Γιάννης Δελής με τον Δημήτρη Παπατολίδη και τον Νίκο Χρυσάφη, δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Θάσου, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο, κ. Κυριακίδη, από τον οποίον ενημερώθηκαν για την κατάσταση στην περιοχή και τις ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζητά με πληγέντες στη Θάσο
Το κλιμάκιο διαπίστωσε κατά τις περιοδείες πως οι καταστροφές καλλιεργειών, οι πλημμύρες πολλών σπιτιών και καταλυμάτων αλλά και η εκτεταμένη καταστροφή στο οδικό δίκτυο του νησιού οφείλονται κατά κύριο λόγο στην αποσπασματική, ελλιπή συντήρηση και τον καθαρισμό ρεμάτων του νησιού και πάνω απ' όλα στην ανυπαρξία αντιπλημμυρικού σχεδιασμού.