ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΡΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Μέσω Καναδά θα ψάξει το Τόκιο η Εθνική
Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2019

Eurokinissi

Στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Καναδά κληρώθηκε να συμμετάσχει η Εθνική
Από τον Καναδά περνάει ο δρόμος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ για το Τόκιο και τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, όπως προέκυψε από την κλήρωση της FIBA για τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στα τέσσερα προ-Ολυμπιακά τουρνουά.

Η Ελλάδα τοποθετήθηκε στο τουρνουά που θα γίνει στη Βικτόρια του Καναδά, στον 1ο όμιλο, με αντιπάλους τον Καναδά και την Κίνα. Στον 2ο όμιλο θα συμμετάσχουν η Τσεχία, η Τουρκία και η Ουρουγουάη. Οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου θα προκριθούν στα ημιτελικά, όπου θα διασταυρωθούν χιαστί (Α1 - Β2, Α2 - Β1), με τους νικητές να προκρίνονται στον τελικό, όπου και θα αναδειχθεί τελικά η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς.

Πιτίνο: «Ξεχωρίζει ο Καναδάς»

Στην κλήρωση αναφέρθηκε ο Ρικ Πιτίνο, που θα καθοδηγήσει την Εθνική στο προ-Ολυμπιακό. Σχολιάζοντας τους αντιπάλους, ο Αμερικανός κόουτς ξεχώρισε τον Καναδά, που όπως είπε έχει το πλεονέκτημα της έδρας και παράλληλα τους πιο ποιοτικούς παίκτες μετά την Εθνική των ΗΠΑ. Εξέφρασε πάντως αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην ομάδα που θα φτιαχτεί για το τουρνουά, ποντάροντας και στην παρουσία των Ελλήνων ομογενών στα γήπεδα.

Για την περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο επισήμανε πως αν οι Μιλγουόκι Μπακς προχωρήσουν στο ΝBA δεν θα δώσει το «παρών», ανεβάζοντας τον πήχη της δυσκολίας για την ελληνική ομάδα.

Τα άλλα τουρνουά

Στα άλλα τρία προ-Ολυμπιακά τουρνουά θα πάρουν μέρος οι εξής ομάδες:

Βελιγράδι: 1ος όμιλος: Σερβία, Νέα Ζηλανδία, Δομινικανή Δημοκρατία. 2ος όμιλος: Πουέρτο Ρίκο, Ιταλία, Σενεγάλη.

Κάουνας: 1ος όμιλος: Λιθουανία, Κορέα, Βενεζουέλα. 2ος όμιλος: Πολωνία, Σλοβενία, Αγκόλα.

Σπλιτ: 1ος όμιλος: Γερμανία, Ρωσία, Μεξικό. 2ος όμιλος: Κροατία, Τυνησία, Βραζιλία.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 23 - 28 Ιούνη 2020.