ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΕΛ
Ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα

Η διοίκηση της ΕΘΕΛ δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυση προβλημάτων πρώτης προτεραιότητας, που αφορούν τους εργαζόμενους και τα δρομολόγια

Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001

Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα τα λεωφορεία, μετά τις δεσμεύσεις της διοίκησης της ΕΘΕΛ απέναντι στους εργαζόμενους
Ο αγώνας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες ήταν αυτός που υποχρέωσε για μια ακόμα φορά κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΑ - ΕΘΕΛ να εγκαταλείψουν την αδιάλλακτη στάση και να υποσχεθούν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που καθιστούν τις συγκοινωνίες αναξιόπιστες και μετατρέπουν σε εφιάλτη τη δουλιά των οδηγών στα αστικά λεωφορεία.

Κάτω από την πίεση των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχε κηρύξει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ - ΕΘΕΛ (καθημερινές στάσεις εργασίας πρωί - βράδυ μέχρι αύριο Παρασκευή), η διοίκηση της εταιρίας, ενώ στην αρχή ήταν ανένδοτη προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα γιατί δεσμεύεται από το νόμο, υποχρεώθηκε να δεσμευτεί τώρα ότι θα πάρει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η διοίκηση του Συνδικάτου, μετά την κατ' αρχήν συμφωνία με τους αρμόδιους της ΕΘΕΛ, αποφάσισε ομόφωνα χτες το πρωί να αναστείλει τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι εμφορείται από αίσθημα αυξημένης ευθύνης απέναντι στο επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους και ότι μέλημά της είναι ακριβώς το πώς θα εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες δουλιάς για τους οδηγούς και καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση για τους επιβάτες.

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφέρεται ότι η κατ' αρχήν συμφωνία με τη διοίκηση της ΕΘΕΛ αφορά την άμεση επίλυση προβλημάτων πρώτης προτεραιότητας, που αφορούν θέματα υγιεινής των εργαζομένων και άλλα που σχετίζονται με το πρόγραμμα δρομολογίων.

Οπως έγινε γνωστό, η διοίκηση της ΕΘΕΛ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην εγκατάσταση χημικών τουαλετών σε αφετηρίες και τέρματα, μέχρι να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα. Συμφώνησε, επίσης, να σταματήσουν σε ορισμένες γραμμές οι ενδιάμεσες αλλαγές στη βάρδια των οδηγών και να επανεξεταστούν οι υπόλοιπες, καθώς και να επανεξεταστούν οι χρόνοι διαδρομής από αφετηρία προς τέρμα και αντίστροφα. Τέλος, η διοίκηση της ΕΘΕΛ δέχτηκε ότι για τις οποιεσδήποτε αλλαγές, να υπάρχει συνεννόηση με το Συνδικάτο.

Σημειώνεται ότι η χτεσινή στάση εργασίας των οδηγών της ΕΘΕΛ, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 7 π.μ., πραγματοποιήθηκε κανονικά.