ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Σήμερα η σύσκεψη για την οργάνωση νέων κινητοποιήσεων
Παρασκευή 3 Γενάρη 2020

Από το πρόσφατο μπλόκο των αγροτών της Καρδίτσας στο Δέλτα Παλαμά
Σήμερα Παρασκευή στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΤΕΔΚ, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων της Καρδίτσας, για να συζητηθεί η οργάνωση των πολύμορφων και συντονισμένων αγροτικών κινητοποιήσεων το τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη και με τη μορφή των μπλόκων, αλλά και η διοργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου στην «AGROTICA» στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1 Φλεβάρη, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στις 15 Δεκέμβρη στη Νίκαια της Λάρισας.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους, που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους, που βλέπουν ότι η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται με οποιαδήποτε κυβέρνηση, να αψηφήσουν ψεύτικες υποσχέσεις και παραινέσεις, να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους πολεμούν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα με συκοφαντικές επιθέσεις και να βαδίσουν το δρόμο του αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης.

Δίνουμε συνέχεια στο δίκαιο αγώνα επιβίωσης

Στο κάλεσμά της για τη σημερινή σύσκεψη και την οργάνωση των νέων κινητοποιήσεων, η ΕΟΑΣΚ υπογραμμίζει:

«Κανείς ποτέ δεν μας χάρισε τίποτα, ό,τι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυήμερων αγώνων και συγκρούσεων.

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που λένε ότι δεν κερδίζουμε τίποτα με τους αγώνες, που αναρωτιούνται αν υπάρχει ελπίδα και τους απαντάμε κατηγορηματικά ΝΑΙ, υπάρχει στον οργανωμένο μαζικό αγώνα μας. Ας αναρωτηθούν αν θα ήμασταν σε καλύτερη ή χειρότερη μοίρα αν δεν βγαίναμε στο δρόμο όλα αυτά τα χρόνια. Τους καλούμε να αναλογιστούν ότι μόνο τα τελευταία χρόνια χάρη στα μαζικά και δυναμικά μπλόκα κερδίσαμε το αφορολόγητο, το ακατάσχετο, δεν πληρώνουμε τέλος επιτηδεύματος και τόσα άλλα κέρδη.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα επιβίωσης που δίνουμε στηριζόμενοι στους συμμάχους μας, με όλους όσους έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, το λαϊκό κίνημα, που πάντα έμπρακτα στηρίζουν τους αγώνες μας. Χρειάζεται να δυναμώσουν η αλληλεγγύη μας, η κοινή δράση και πρωτοβουλίες, γιατί αυτή η κοινωνική συμμαχία μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας, ώστε να γίνουμε πραγματικά αφέντες του τεράστιου πλούτου που παράγουμε και σήμερα τον καρπώνονται οι λίγοι που γίνονται πλουσιότεροι ενώ εμείς φτωχαίνουμε και εξαθλιωνόμαστε.

Εχουμε δίκιο και τα αιτήματά μας ανταποκρίνονται στο σήμερα και το αύριο της επιβίωσής μας. Πιστέψτε στη δύναμη του αγώνα μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να παράγουμε, να επιβιώνουν οι οικογένειές μας».