ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ»

Παράταση μέχρι τις 26 Γενάρη για τη μεγάλη έκθεση με θέμα την Ιστορία της εκδοτικής δραστηριότητας του Κόμματος

Σάββατο 11 Γενάρη 2020 - Κυριακή 12 Γενάρη 2020

Εκδόσεις του Αρχηγείου του ΔΣΕ και ντοκουμέντα της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης
Στις 26 Γενάρη θα ολοκληρωθεί η έκθεση αρχειακού υλικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στην έδρα της Οργάνωσης (Αχαρνών 241, σταθμός ΗΣΑΠ «Αγιος Νικόλαος»), με τίτλο «Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ», παίρνοντας παράταση μίας βδομάδας.

Καθημερινά επισκέπτονται την έκθεση μέλη και φίλοι του Κόμματος, αξιοποιώντας τη δυνατότητα για οργανωμένες ξεναγήσεις, είτε μέσω των Οργανώσεων είτε μεμονωμένα. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής», αφού στον ίδιο χώρο λειτουργούν έκθεση και βιβλιοπωλείο.

Στις προθήκες της έκθεσης φιλοξενούνται συγκλονιστικά ντοκουμέντα από το Αρχείο του Κόμματος, ιστορικές εκδόσεις από την 100χρονη Ιστορία μας, αποδεικνύοντας ότι πάντα το ΚΚΕ είχε ψηλά το καθήκον της ιδεολογικής και πολιτικής μάχης, της διάδοσης του μαρξιστικού βιβλίου, της αντιπαράθεσης με την αστική ιδεολογία.

Από εκδόσεις και μεταφράσεις που κυκλοφόρησαν στα χρόνια της παρανομίας και μάλιστα καμουφλαρισμένα, μέχρι βιβλία που έμπαιναν παράνομα στις φυλακές και άλλα που αξιοποιήθηκαν για τη μόρφωση των ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ στα βουνά των ένοπλων αναμετρήσεων, όπως το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» και στρατιωτικά εγχειρίδια. Ξεχωριστό κεφάλαιο της έκθεσης αφιερώνεται στην εκδοτική προσπάθεια στην πολιτική προσφυγιά. Στο χώρο επίσης υπάρχουν κατοπινές εκδόσεις από τα μετεμφυλιακά χρόνια, τα χρόνια της δικτατορίας, φτάνοντας μέχρι το σημερινό εκδοτικό του Κόμματος, τη «Σύγχρονη Εποχή».

Η έκθεση λειτουργεί τις εξής μέρες και ώρες:

Τετάρτη 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Για ομαδικές επισκέψεις, τηλέφωνο στο 210.5282.607 (Δευτέρα - Παρασκευή 10 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.). Ανεξάρτητα από τις οργανωμένες επισκέψεις, υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης για επισκέπτες οποιαδήποτε στιγμή της λειτουργίας της έκθεσης.

Εκθεση εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» που κυκλοφόρησαν από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα λειτουργεί στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στην Αθήνα (Μαυροκορδάτου 1-3), τις μέρες και ώρες λειτουργίας του. Συγκεκριμένα: Δευτέρα 9 π.μ. - 4 μ.μ., Τρίτη 9 π.μ. - 8 μ.μ., Τετάρτη 9 π.μ. - 4 μ.μ., Πέμπτη 9 π.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 9 π.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο 9 π.μ. - 3 μ.μ.