ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ
Κλείδωσε πρόκριση η Εθνική γυναικών
Τρίτη 14 Γενάρη 2020

Eurokinissi

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο στη Βουδαπέστη
Τον πρώτο στόχο της, που ήταν η πρόκριση στη β' φάση, κατάφερε να πετύχει η Εθνική γυναικών μετά τις δύο πρώτες μέρες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πόλο που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Για τον Α' όμιλο του γυναικείου τουρνουά της διοργάνωσης, που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής δράσης, η Εθνική ξεκίνησε εντυπωσιακά στις δύο πρώτες αγωνιστικές, όπου σημείωσε ισάριθμες νίκες επί των Σερβίας και Κροατίας. Ετσι η ελληνική ομάδα κλείδωσε μια θέση στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στα προημιτελικά αφού στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να τερματίσει τέταρτη. Πλέον, ενόψει της συνέχειας, οι γυναίκες της Εθνικής, απαλλαγμένες από το άγχος της πρόκρισης, θέλουν να παλέψουν για το όσο το δυνατόν υψηλότερο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Αυτό θεωρητικά τουλάχιστον αναμένεται να κριθεί στις δύο τελευταίες υποχρεώσεις του ομίλου κόντρα στην οικοδέσποινα Ουγγαρία και τη Ρωσία. Επόμενος αγώνας για την Εθνική είναι η αναμέτρηση με τη Σλοβακία αύριο Τετάρτη. Σημειώνεται πως η πρωτιά στον όμιλο δίνει απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά ενώ η 2η και η 3η θέση οδηγούν σε έξτρα αγώνα μπαράζ όπου θα υπάρχει χιαστί διασταύρωση ανάμεσα στις ομάδες των δύο ομίλων (2ος - 3ος).

Με φόρα από την πρεμιέρα

Με τη φόρα του δυναμικού ξεκινήματος κόντρα στη Σερβία, όπου πέτυχε εύκολη νίκη με 26-7, η Εθνική γυναικών συνέχισε και απέναντι στην Κροατία της οποίας επιβλήθηκε με 18-3. Παρά το σκληρό παιχνίδι από τις αντιπάλους τους οι διεθνείς παίκτριες της Ελλάδας ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα καταφέρνοντας να προηγηθούν με 6-0 και 10-2 στο ημίχρονο. Παρά τα λάθη και το χαμηλό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω (7/13) η Εθνική κατάφερε να έχει τον έλεγχο και στο δεύτερο μισό του αγώνα φθάνοντας στη νίκη.

Κροατία - Ελλάδα 3-18

Τα οκτάλεπτα: 0-6, 2-4, 0-5, 1-3

Κροατία: Μιροσλάβιτς 1, Ντ. Μπούτιτς 1, Μίλκοβιτς 1

Ελλάδα: Τσουκαλά 1, Αβραμίδου 1, Ελευθεριάδου 3, Ε. Πλευρίτου 3, Μ. Πλευρίτου 1, Νίνου 1, Ξενάκη 3, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Β. Διαμαντοπούλου 2

Μετά το τέλος ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, δήλωσε ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την απόδοση των παικτριών της Εθνικής, ωστόσο επισήμανε πως χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση στην άμυνα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Αρχή στα δύσκολα για την Εθνική ανδρών

Κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία και εκ των φαβορί της διοργάνωσης στη Βουδαπέστη θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της σήμερα και η Εθνική ανδρών στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής για τον 4ο όμιλο (22.00, ΕΡΤ Sports). Η ελληνική ομάδα ρίχνεται στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με διπλό στόχο: Τη διάκριση και την εξασφάλιση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020. Η Εθνική εκτός της Ιταλίας θα τεθεί αντιμέτωπη και με τις Γεωργία και Γαλλία έχοντας ως πρώτο στόχο την πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης.