ΕΔΥΕΘ
Με μεγάλη συμμετοχή η κοπή πίτας
Τρίτη 14 Γενάρη 2020

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Γενάρη στην αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και το πολιτικό μνημόσυνο του πρώην προέδρου της ΕΔΥΕΘ Μιχάλη Σπυριδάκη, που φέτος συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από το θάνατό του.

Χαιρέτισε ο γραμματέας της οργάνωσης, Μπάμπης Βέλλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Η Ηλέκτρα Ραΐζη, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ, αναφέρθηκε στην πλούσια σε αγώνες και δράση ζωή του Μιχάλη Σπυριδάκη, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από τρία χρόνια.

Η βραδιά συνεχίστηκε με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που είχε ετοιμάσει ο φίλος της ΕΔΥΕΘ καλλιτέχνης - τραγουδοποιός Γιώργος Αετόπουλος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από την Θεανώ Καπέτη, Γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της ΚΕ, τον Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος της ΚΕ, και τον Λ. Στολτίδη, βουλευτή του ΚΚΕ. Παραβρέθηκαν επίσης ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, οργανωτικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, εκπρόσωποι δεκάδων συνδικαλιστικών, κοινωνικών, νεολαιίστικων φορέων, Συλλόγων Γυναικών και άλλοι.